Klaus Iohannis a INVITAT-O pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni

| 17 iul, 11:36

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii, întâlnirea cu premierul urmând a avea loc miercuri dimineaţă, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii, întâlnirea cu premierul urmând a avea loc miercuri dimineaţă, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

În cursul dimineţii de marţi a fost vehiculată informaţia că preşedintele Iohannis va participa la şedinţa de guvern de marţi, în contextul zvonurilor din ultimele zile privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Atât Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, au negat posibilitatea adoptării unei astfel de ordonanţe.

Guvernul se reuneşte marţi, la ora 14.00, în şedinţă, la Palatul Victoria. G4Media.ro a anunţat luni, pe surse, că o Ordonanţă de Urgenţă privind amministirea sau graţierea unor fapte de corupţie ar urma să fie adoptată în şedinţa de guvern de marţi. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a negat intenţia de a se adopta o ordonanţă de urgenţă privind amnisitia şi graţierea.

Şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a negat astfel informaţiile potrivit cărora în şedinţa de astăzi Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie.

"Mâine (marţi – n.r.) este şedinţă de Guvern, vreau să spun foarte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a şedinţei de Guvern (OUG privind aministie şi graţiere - n.r). (...) Nu e pe ordinea de zi. Mâine se ţine şedinţa de Guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de Guvern", a declarat liderul ALDE, luni seară, la TVR, întrebat despre informaţiile potrivit cărora Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pentru pentru amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Premierul Viorica Dăncilă a fost informată oficial că președintele Klaus Iohannis va participa la ședința de guvern, care ar urma să înceapă la ora 14, mai precizează sursa citată. Premierul a ajuns deja la Palatul Victoria.

Potrivit Articolului 87 din Constituţia României, "Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii". Şedinţele de Guvern la care participă Preşedintele României sunt prezidate de acesta, conform sursei citate.

Klaus Iohannis a mai condus o şedinţă de Guvern în ianuarie 2017, în mandatul timpul mandatului premierului Sorin Grindeanu. Atunci, şeful statului a mers la Palatul Victoria fără să-l anunţe pe premier, după ce în presă au apărut informaţii că miniştrii se pregătesc să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru graţiere. Şi o alta care ar face schimbări în Codul Penal. Preşedintele Klaus Iohannis a mers atunci direct în biroul premierului Sorin Grindeanu, iar după aproximativ 10 minute li s-a alăturat şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Discuţia a durat până la ora 9:50, apoi cei trei oficiali au mers în sala de şedinţe.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ