Klaus Iohannis: Această rotaţie trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, „sticlă”

| 24 mai, 21:07

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că această rotaţie a premierilor trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, sticlă. El a menţionat că oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care şi-a însuşit-o coaliţia, se pune în practică şi mergem mai departe.

 

Şeful statului a mai afirmat că imediat ce premierul îşi depune mandatul, va iniţia următorii paşi şi că nu are niciun interes să tragă de timp şi să apară sincope şi incertitudini.
„Ştiţi că nu am obiceiul să spun înainte să se întâmple anumite chestiuni şi etape ce va fi, dar cert este că imediat după ce se iniţiază procedura, adică imediat ce premierul îşi depune mandatul, voi iniţia următorii paşi. Nu am niciun interes să trag de timp şi nu am niciun interes să apară sincope şi incertitudini”, a spus preşeidntele Klaus Iohannis.
Şeful statului a continuat: „Această rotaţie trebuie să se desfăşoare, după părerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, «sticlă»”.
”Oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care şi-a însuşit-o Coaliţia de la bun început, se pune în practică şi mergem mai departe. Asta este aşteptarea mea.”, a mai spus Klaus Iohannis.
El a mai spus că poate fi respectat calendarul privind rotaţia premierilor.
„După părerea mea, calendarul iniţial al rotaţiei, cum se numeşte, sau al rocadei, poate fi respectat. Vineri ar începe procedura şi, în varianta optimală, ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus şi celor din PNL, i-am rugat să trateze negocierile în coaliţie şi cu greviştii cu toată seriozitatea, să fie o parte relevantă în păstrarea stabilităţii guvernării, stabilitatea generală în România fiindcă numai de instabilitate şi de certuri politice nu avem nevoie în situaţia în care, iată, şi noi doi am menţionat gravitatea crizei create de atacul Rusiei asupra Ucrainei, de problemele din energie, de ambiţiile noastre de tranziţie verde. Pentru toate acestea, este nevoie de stabilitate, de o guvernare înţeleaptă şi, sigur, de măsuri care vin să sprijine şi pe cei care lucrează şi au aşteptări din partea guvernanţilor. În esenţă, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înţelepciune”, a mai explicat Iohannis.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ