Klaus Iohannis, atac la PSD-ALDE: ”E nevoie ca răul produs în ultimii doi ani să fie reparat”

| 23 iul, 19:01

Klaus Iohannis a declarat astăzi că PSD și ALDE continuă să se îndepărteze de interesele cetățenilor. Se poziționează împotriva voinței românilor.

Klaus Iohannis a organizat, la Palatul Cotroceni, o ceremonie publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României de către Uniunea Democrată Maghiară din România și Grupul parlamentar al minorităților naționale. Cu această ocazie, președintele nu a ratat ocazia de a critica, din nou, PSD și ALDE, singurele partide care nu au semnat pactul propus.

”Pe 13 iunie, am semnat, alături de liderii a patru partide, Acordul Politic Național pentru parcursul european al României. Am anunțat atunci că lista semnatarilor rămâne deschisă. Iată că UDMR și grupul parlamentar al minorităților naționale se alătură. Acordul politic răspunde cerințelor românilor.

Singurele partide care au decis să nu semneze acest acord sunt PSD și ALDE, care continuă să se îndepărteze de interesele cetățenilor. Se poziționează împotriva voinței românilor. Cetățenii și-au exprimat voința suverană într-un anumit sens, iar politicianul trebuie să acționeze în acord cu această dorință. Românii așteaptă să fie transpuse în măsuri concrete.

E nevoie ca răul produs în ultimii doi ani să fie reparat”, a declarat Klaus Iohannis.

Cu referire la decizia CCR, Klaus Iohannis a declarat că românii așteaptă cât mai repede ca voința exprimată în 26 mai să fie transpusă în măsuri concrete.

”În urmă cu câteva zile, CCR a stabilit că nu e nevoie de modificarea Constituției pentru amnistie și grațiere.

Pentru implementarea rezultatelor referendumului e nevoie de voință politică.

Acordul politic reprezintă cu atât mai mult voința cetățenilor, exprimată categoric și fără echivoc prin votul DA, trebuie respectată în mod obligatoriu. Acest lucru este incontestabil.

CCR a validat de luna trecută rezultatele referendumului.

Este datoria partidelor de a găsi forma cea mai potrivită de a transmite în legislație voința cetățenilor.

Cele mai multe dintre soluțiile cuprinse au trecut testul constituțional așa că își vor urma mai departe cursul firesc

Nu este nicio tragedie că anumite propuneri au fost invalidate.

Partidele vor trebui să vina acum cu alte variante de schimbare a legislației care să ducă la același rezultat.

Decizia CCR nu schimbă cu nimic realitatea”, a declarat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ