Klaus Iohannis: Avem provocări mari, dar și oportunități mari

| 16 sep, 14:39

Klaus Iohannis afirmă că România serba în curând două evenimente importante - aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, dar şi preluarea preşedinţiei Consiliului UE în 2019. El spune că va face o serie de propuneri astfel încât ţara noastră să fie pregătită pentru aceste evenimente.

Klaus Iohannis a chemat Parlamentul şi Guvernul la acţiune, spunând că ţara noastră are şi provocări, dar şi oportunităţi în pregătirea viitorului.

"Ne apropiem de momentul în care vom marca împlinirea, în 2018, a 100 de ani de stat român modern și apoi de preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a anului 2019. Trebuie să ne asumăm clar, încă de acum, unde ne vor găsi aceste două evenimente, cum se va prezenta România în fața lumii și cum se vor prezenta instituțiile noastre în fața propriilor cetățeni. 

Voi discuta serios cu Guvernul și voi veni în fața Parlamentului cu o serie de propuneri pentru ca România să fie pregătită atât pentru sărbătorirea Centenarului, cât și pentru Președinție.

Acestea sunt temele majore pe care le avem pe agendă. Avem provocări mari, dar și oportunități mari. Și mai ales, nu avem timp de pierdut. Nu avem timp de pierdut cu discuții sterile sau de dragul imaginii. Avem o responsabilitate, iar cei care vor veni după noi ne vor judeca și evalua după deciziile pe care le luăm astăzi"
, şi-a încheiat preşedintele discursul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Abordări de tipul "dăm azi o lege şi mâine o modificăm" trebuie să dispară. DISCURS INTEGRAL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ