KLAUS IOHANNIS, declaraţie SUPRINZĂTOARE despre românii din Republica Moldova

| 27 aug, 19:28

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj de Ziua Independenţei Republicii Moldova prin care își exprimă dorința ca "românii de pe ambele maluri ale Prutului să ne regăsim în Uniunea Europeană și să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât și a celor care definesc formarea identității și solidarității unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie".

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, președintele susține că "idealurile celor care au contribuit la declararea independenţei Republicii Moldova rămân şi astăzi un reper. Prin acţiunile lor, reprezentanţii statului au misiunea de a se ridica la nivelul aşteptărilor cetăţenilor, care îşi doresc să trăiască într-o ţară cu democraţie consolidată".

"La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran şi independent, Republica Moldova trebuie să îşi urmeze destinul în continuarea procesului de democratizare, în cadrul Uniunii Europene. 
Folosesc acest prilej de sărbătoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene și vom rămâne aceiași susținători dedicați și determinați în atingerea acestui obiectiv.

Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană şi să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât și a celor care definesc formarea identității și solidarității unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie. Am convingerea că, alături de România, un aliat redutabil şi un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetăţenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare și stabilitate", este mesajul transmis de șeful statului.

Pe de altă parte, pe pagina de Facebook, președintele a postat o imagine în care apare alături de președintele Republicii Moldova. 

"La mulți ani Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenței! România rămâne cel mai apropiat partener de dialog și voi continua să sprijin parcursul proeuropean al acestui stat. Apropierea de Uniunea Europeană nu înseamnă doar apartenența la anumite valori și principii, ci și stabilitate și prosperitate pentru viitorul cetățenilor Republicii Moldova", a fost comentariul șefului statului.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ