Klaus Iohannis: Legile privind partidele politice au fost promulgate. Nu sunt legi perfecte

| 18 mai, 17:12

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referiri la legislaţia electorală, la legile privind partidele politice. În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută luni după-amiază, preşedintele ţării a declarat că a promulgat cele trei legi privind partidele politice. Totuşi, el a afirmat că aceste legi nu sunt perfecte.

“Legile privind partidele politice au făcut parte dintre proiectele pe care le-am abordat cu partidele politice. Pentru mine e foarte important ca modificările să ducă la o îmbunătăţire a situaţiei, vizând creşterea performaţei partidelor, creşterea transparenţei privind cheltuielile publice, creşterea performanţei clasei politice. Aceste legi au fost promulgate. Nu sunt legi perfecte”, a spus Iohannis.

În cadrul conferinţei, Iohannis a declarat că va aborda trei teme. “Printre atribuţiile preşedintelui e şi cea de a promulga legi. Pentru a preveni interpretări eronate, am decis să fac declaraţii legate de promulgarea sau nepromulgarea unor acte normative. Astăzi vreau să mă refer la trei chestiuni. În prima parte, voi face apreiceri legate de trei legi, legea privind partidele politice, legea privind administraţiei publice locale, legea privind statutul aleşilor locale. După aceasta, voi face câteva menţiuni referitoare la altă lege, legea privind serviciile comunitare. În fine, în al treilea rând, voi face referiri la acte normative care nu au ajuns la mine, Codul penal şi Codul de Procedură penală”, a spus şeful statului în preambulul discursului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ