Klaus Iohannis retrimite Legea Educației în Parlament: Va urma un val de concedieri

| 04 ian, 17:19

Președinția critică modificările aduse Legii Educației. Astfel, Klaus Iohannis a decis să retrimită în Parlament acest proiect. ”Mofidicările aduse vor bulversa întregul sistem de învățământ fără motiv”, a anunțat președinția.

”Demersul denotă lipsa unei strategii”, a afirmat Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educație şi Cercetare.

Conform președinției, formarea elevilor va fi afectată. ”Modificările aduse riscă să afectează calitatea profesului educațional”, a mai spus Ligia Deca.

În plus, în urma modificărilor aduse Legii Educației ar urma un val de concedieri în învățămând. ”Vor fi concedieri după reducerea numărului de ore”, a mai spus Ligia Deca.

Conform acesteia, va fi nevoie și de noi manuale, în urma modificărilor propuse pentru Legea Educației.

Joi, 3 ianuarie, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, doamna Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educație şi Cercetare, susține o declarație de presă, informează Administrația Prezidențială.

Revocarea procurorului general Augustin Lazăr, numirea noilor miniștri, legea pensiilor și legea bugetului sunt doar câteva din subiectele fierbinți care depind de semnătura lui Klaus Iohannis.

Decizii grele pentru Klaus Iohannis

În 2019, pe masa președintelui Klaus Iohannis ajung proiecte controversate, trannsmite Realitatea TV. Anul care s-a încheiat a fost unul al controverselor între președintele Klaus Iohannis și coaliția de guvernare. Și nici anul care vine nu se anunță a fi diferit.

Pe masa președintelui ajung proiecte controversate și solicitări cărora președintele trebuie să le dea un răspuns. Revocarea procurorului general Augustin Lazăr, numirea noilor miniștri, legea pensiilor și legea bugetului sunt doar câteva din subiectele fierbinți care depind de semnătura lui Klaus Iohannis.

Printre acestea se numără legea bugetului de stat pentru anul 2019. Președintele Klaus Iohannis a criticat în repetate rândul modul în care PSD și ALDE au gestionat banii publici. În anul 2018 Klaus Iohannis a respins proiectul care a ajuns la promulgare și a cerut modificarea acestuia.

O altă lege care ajunge la promulgare este legea pensiilor. Opoziția a criticat acest proiect, invocând lipsa de sustenabilitate și impactul bugetar care ajunge la peste 81 de miliarde de lei în anul 2022, când toate pensiile vor fi recalculate.

Președintele va fi solicitat să promulge și proiectul de lege care îi scapă de închisoare pe cei care fac evaziune fiscală, dacă achită prejudiciul.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ