Klaus Iohannis: Rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale

| 30 mai, 20:38

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din educaţie că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale şi că sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale.

 

Şeful statului anunţă că garantează încheierea unui acord politic privind revendicările salariale ale celor din educaţie. Şeful statului îndeamnă toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor.
”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit astăzi, 30 mai 2023, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a liderilor sindicatelor din educaţie, în contextul grevei generale declanşate în învăţământ. Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii profesorilor despre revendicările acestora şi le-a transmis că le înţelege îngrijorările şi solicitările, care sunt fireşti şi legitime. Asigurarea unui mediu de învăţare propice pentru fiecare elev nu poate fi realizată fără ca profesorii să beneficieze de condiţiile adecvate pentru a-şi desfăşura activitatea”, a transmis Administraţia Prezidenţială.
Potrivit comunicatului oficial, ”preşedintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă şi deschisă, vor putea fi identificate soluţii rezonabile care să satisfacă atât doleanţele profesorilor, cât şi nevoile şi aspiraţiile elevilor şi ale părinţilor”.
”Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfăşurare a anului şcolar şi pentru menţinerea unui climat de stabilitate în sistemul educaţional. Pentru a asigura dreptul fundamental la educaţie al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale”, se arată în comunicat.
”În urma discuţiilor de astăzi, Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanţii sindicatelor şi Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale şi a obţinerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educaţional. Preşedintele României îndeamnă toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor”, spune Administraţia Prezidenţială.
De asemenea, ”preşedintele Klaus Iohannis a reiterat că educaţia este un domeniu prioritar pentru viitorul României, iar adoptarea noilor legi ale educaţiei în Parlament constituie cea mai bună dovadă în acest sens”.
”Preşedintele României şi reprezentanţii sindicali au evidenţiat că legislaţia rezultată din proiectul „România Educată” aduce o serie de îmbunătăţiri semnificative şi au agreat ca împreună să depună eforturile necesare pentru punerea în aplicare a acestor prevederi, care creează cadrul optim pentru dezvoltarea generaţiilor de azi şi de mâine. Toate aceste măsuri vor genera un sistem de învăţământ modern, care garantează cadrelor didactice statutul pe care îl merită şi care oferă tuturor elevilor condiţiile optime pentru a-şi atinge potenţialul”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ