Klaus Iohannis: România are mare nevoie de un muzeu naţional al comunismului

| 16 dec, 2014

Preşedintele ales Klaus Iohannis şi-a exprimat bucuria de a se afla în aceste momente în Timişoara, la 25 de ani de la căderea regimului comunist.

„Este o mare onoare şi bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce Revoluţia Română a început aici, în Timişoara. Am făcut promisiunea de a veni aici din respect, pentru cei care şi-au dat viaţa în 1989. Curajul lor a arătat că aspiraţia pentru libertate e mai puternică decât aparatul represiv. E mai uşor să vorbeşti despre libertate decât despre opusul ei. Libertatea nu trebuie subînţeleasă pentru că nu e lipsită de provocări nici azi. Nu e niciodată banal în a vorbi despre libertate. Trebuie să avem mereu ca reper libertatea. Nu ne mai permitem să ignorăm lecţiile comunismului, care a căzut aşa cum s-a instalat, prin crime şi abuzuri. Viitorul democratic la naţiunii române depinde de modul în care ne raportăm la trecut, de aceea avem nevoie mereu de a ne aminti. Avem nevoie de un muzeu mare al comunismului. Voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu”, a spus Iohannis.

Am făcut prea puţin pentru oameni

Am integrat Romania intr-un sistem de securitate si in constructia europeana, dar am facut prea putin pentru oameni, pentru viata lor de zi cu zi. Aceasta natiune e una cu aspiratii puternice, daca nu le-ar fi avut, milioane de romani nu ar fi luat drumul strainatatii. Toti cei care facem parte din clasa politica trebuie sa recunoastem sincer si direct, da, avem o responsabilitate.
Clasa politica e responsabila pentru a nu fi reusit sa contruiasca aici in Romania un spatiu pentru implinirea acestor aspiratii.
Marea dezamagire a oamenilor a venit si din lipsa de recunoastere a restantelor, de fiecare data s-a trecut mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Clasa politica nu a inteles ca odata cu libertatea vine si responsabilitatea, ca odata cu puterea vine si raspunderea in fata oamenilor. Efectele se vad peste tot: relatia dintre cetateni si clasa politica e profund deteriorata
Sunt generatii intregi care pleaca in strainatate si copii care cresc singuri", a subliniat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ