Klaus Iohannis se alătură unei campanii UNESCO care condamnă Statul Islamic VIDEO

| 18 apr, 17:26

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Monumentelor şi Siturilor, marcată în fiecare an pe 18 aprilie. Preşedintele României se alătură campaniei UNESCO de condamnare a distrugerilor patrimoniului universal de către Statul Islamic.

"18 Aprilie este Ziua Mondială a Monumentelor şi Siturilor. În această zi, mă alătur apelului UNESCO ‪#‎Unite4Heritage‬, care condamnă distrugerile patrimoniului universal din Orientul Apropiat şi calificarea lor drept crime de război. Îi invit pe toți cei care vor ca şi generațiile viitoare să se bucure de valorile universale ale trecutului să se alăture campaniei inițiate de UNESCO", a scris Klaus Iohannis pe Facebook, alături de o fotografie cu Piaţa Mare din Sibiu.

Campania #Unite4Heritage vizează în principal, dar nu exclusiv, ţările arabe, ca un răspuns la atacurile fără precedent asupra patrimoniului cultural şi al diversităţii culturale din regiune. UNESCO a condamnat distrugerea iremediabilă a peisajelor şi a obiectelor de artă, persecuţia civililor pe motive etnice şi religioase, violarea drepturilor omului. #Unite4Heritage se doreşte a fi o alternativă la propaganda realizată de extremişti în mediul online.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ