Korodi: Nu este sănătos ca Guvernul să dea OUG pe tema grațierii și a modificării Codului Penal

| 30 ian, 11:35

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, afirmă că Uniunea nu susține adoptarea grațierii și a modificării Codului penal prin OUG sau prin asumarea răspunderii de către Guvern, arătând că aceste proiecte trebuie decise în Parlament.

"Dacă ai teme atât de importante, și noi deja ne-am exprimat punctul de vedere despre Codul Penal și Codul de Procedură Penală, nu este sănătos ca Guvernul, indiferent de mandatul primit de la alegători, să dea Ordonanțe de Urgență. În Parlament, la ora actuală, se află și Ordonanța pe Codul Penal și Procedură Penală emisă de Guvernul Cioloș, care este tot atât de greșit, pentru că modifică foarte multe puncte prin OUG. Deci acea dezbatere ar fi fost posibilă cuplată și Parlamentul să decidă într-un mod transparent în dezbateri parlamentare și atunci oamenii nu mai rămâneau cu acest gust amar, când știi că se întâmplă ceva, dar nu înțelegi", a declarat Attila Korodi, luni, la RFI.

El a motivat că UDMR susține adoptarea acestor modificări prin acte normative decise de Parlament.

"Politic vorbind, credem că deja, indiferent dacă vorbim de Codul de Procedura Penală, Codul Penal sau de grațiere, ar trebui amândouă acte normative de modificare sau de legiferare să fie decise în Parlament", a spus liderul deputaților UDMR.

Attila Korodi a precizat că UDMR nu dorește nici OUG, nici o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe tema grațierii și a modificării Codului Penal.

"Atunci nu mai putem controla prin dezbateri transparente în Parlament anumite greșeli sau derapaje sau abordări greșite", a explicat el.

Tag-uri: Attila Korodi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ