Kovesi, citată din nou la Secția de anchetare a magistraților

| 01 mar, 09:36

Laura Codruța Kovesi a fost citată din nou la Secția specială de anchetare a magistraților pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunț făcut de fugarul Sebastian Ghiță. Citarea este pentru data de 7 martie, tocmai ziua în care Parlamentul European decide pașii de urmat în privința numirii procurorului-șef european.

Laura Codruța Kovesi a declarat pentru Realitatea TV că a aflat prin intermediul presei că va fi audiată pe data de 7 martie, iar ulterior a primit citarea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Înainte de a o anunța pe Laura Codruța Kovesi că o va chema la audieri, Secția specială a "scurs" informația, miercuri seară, la Antena 3, potrivit G4Media.

Laura Codruța Kovesi va fi audiată pe data de 7 martie, exact ziua în care președinții din Parlamentul European – liderii grupurilor politice și președintele forului – vor decide următorii pași de urmat în privința numirii procurorului-șef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Sebastian Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Laura Codruța Kovesi a revenit miercuri după-masa în țară de la Bruxelles, acolo unde a ieșit câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european.

Kovesi a declarat pe aeroportul Otopeni că votul primit nu a fost doar pentru ea, ci pentru întreg sistemul de justiție din România și pentru lupta împotriva corupției.

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia LIBE: 26, în urma unui vot dat miercuri. Marți seară, Kovesi primise cele mai multe voturi și în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentru șefia Parchetului European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ