Kovesi: DNA a gestionat anul acesta peste 10.200 de dosare penale

| 10 dec, 21:12

DNA a gestionat în anul 2015 peste 10.200 de dosare penale, cu un număr de numai 90 de procurori, a declarat joi procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi, potrivit Agerpres.

În cadrul unui interviu acordat TVR, Kovesi a fost întrebată de ce în anumite dosare există întârzieri în desfăşurarea anchetelor, iar unii politicieni reclamă că sunt anchetaţi acum pentru fapte mai vechi. 

"Într-adevăr, sunt situaţii în care, în anul 2015, investigăm fapte din anul 2010 sau 2011 şi aici sunt două situaţii diferite. O dată, avem situaţia în care au fost deschise aceste dosare în urmă cu câţiva ani în cadrul DNA şi la vremea respectivă ele nu au fost finalizate, unele din lipsă de probe, altele datorită faptului că procurorii au avut foarte multe dosare în lucru şi, ca o mică paranteză, vă spun că, în acest an, DNA a trebuit să gestioneze peste 10.200 de dosare penale cu un număr de numai 90 de procurori. Imaginaţi-vă ce înseamnă acest volum mare de dosare. În al doilea rând, sunt foarte multe situaţii în care noi primim sesizări de la cetăţeni sau primim informaţii din mass-media, de la firme, de la diverse persoane care ne scriu despre fapte care au fost comise cu câţiva ani în urmă şi pe care noi suntem obligaţi să le investigăm", a explicat Kovesi. 

Ea a subliniat că în unele dosare investigaţiile pot dura mai mult, deoarece este nevoie de verificări complexe. 

"În foarte multe dintre cazurile în care au fost implicate persoane cu funcţii importante şi care ne-au acuzat că facem abia acum anchete, se vede din simplul fapt că urmărim numărul de dosar că aceste anchete au fost deschise în urmă cu doi ani, cu trei ani, când unii dintre ei încă mai ocupau aceste poziţii, dar, datorită modului în care se administrează probele, datorită faptului că uneori avem nevoie de expertize, avem nevoie de anumite verificări complexe, de verificarea unor conturi bancare aflate în străinatate, sigur, investigaţia poate să dureze mai mult de un an", a spus Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ