Kovesi, DNA: Vor fi identificaţi vinovaţii de scurgerea de informaţii din cadrul DNA în cazul Ioan Oltean

| 16 sep, 2013

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că în dosarul în care este cercetat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean sunt anchetaţi şi vor fi identificaţi vinovaţii de scurgerea de informaţii din cadrul DNA care l-au informat pe acesta de percheziţiile care se vor face în cazul unor persoane.

"Ioan Oltean a fost pus sub învinuire săptămâna trecută fiind suspectat de comiterea acestei infracţiuni. Menţionez că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. În ceea ce priveşte ancheta efectivă o să identificăm persoanele care s-au făcut vinovate de scurgerea de informaţii din cadrul DNA. Nu vă pot furniza foarte multe detalii acum pentru că este o anchetă în derulare. (...) Consider că este extrem de grav, sper că nu mai avem astfel de situaţii", a afirmat procurorul şef al DNA.

Ea a susţinut că se va interveni şi se va ancheta ori de câte ori vor fi astfel de situaţii, aşa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri în care au fost implicaţi procurori sau poliţişti în acte de natură penală.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat joi că există date şi indicii temeinice potrivit cărora Ioan Oltean, în perioada 2010 - 2011, şi-a exercitat influenţa asupra unor înalţi demnitari din ministere pentru adjudecarea de licitaţii de către anumite firme.

El este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii funcţiei de vicepreşedinte/secretar general al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi infracţiunea de favorizarea infractorului.

"Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010 - 2011, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa - Năsăud a unui partid, de vicepreşedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiaşi partid (mai 2011 - iunie 2012), învinuitul Ioan Oltean şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte", susţin procurorii.

DNA mai preciza că există indicii certe şi cu privire la săvârşirea de către Ioan Oltean a infracţiunii de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie, în sensul că, în seara zilei de 22 martie 2012, a încunoştiinţat două persoane cu privire la faptul că a doua zi urmau a fi efectuate, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar penal în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ