Kovesi, favorită la funcția de Procuror-şef european. Comisia LIBE dă azi votul decisiv

| 27 feb, 08:51

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentru șefia Parchetului European, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi. Comisia LIBE va da astăzi votul decisiv.

Procurorul german Andres Ritter a obținut un singur vot.  Cei trei candidați pentru șefia Parchetului European au fost audiați marți în comisiile LIBE și Cont.

Dacă votul din Comisia CONT a fost anunțat marți seara, votul din Comisia LIBE este așteptat miercuri, în jurul orei 12,00.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată în comisia LIBE din Parlamentul European marți seară pentru funcţia de procuror-şef european.

Laura Codruța Koveși, a precizat, marți seară, în cadrul audierii pentru funcția de procuror-șef european, când a fost pusă să dovedească faptul că știe limba engleză, de către o eurodeputată, că știe și franceză.

”Dacă puteți să îmi răspundeți în engleză, puteți să o faceți, avem interpreți buni.”, a fost capcana eurodeputatei în care Kovesi s-a descurcat cu brio. ”Știu engleză, mă descurc în engleză. Știu și franceză, dar vreau să vorbesc, pentru colegii mei, în limba maternă”, a spus Kovesi, după ce a răspuns, integral, în engleză la întrebarea adresată, răspuns aplaudat furtunos de parlamentari.

Comisia LIBE a votat marți la prânz asupra contestației formulate de coordonatorul grupului S&D: s-a stabilit ca votul comisiei CONT să fie dat după audierea de marți a candidaților, iar comisia LIBE va vota miercuri dimineață.

Laura Codruța Kovesi nu a beneficiat de votul Bulgariei în vederea desemnării în funcția de șefă a Parchetului European.

Bulgaria, vecina României de la sud de Dunăre, a votat împotriva desemnării Laurei Codruța Kovesi în funcția nou înființată de șefă a Parchetului European, scrie cotidianul bulgar Sega, citat de Euractiv.com.

La votul din Coreper, România a votat la rândul ei împotriva lui Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a ajuns pe lista scurtă pentru acest post, alături de alți doi candidați, francezul Jean-François Bohnert și germanul Andres Ritter.

La votul din Coreper, care îi reunește pe ambasadorii permanenți ai statelor membre, Bonhert a obținut 50 de voturi, iar Kovesi și Ritter câte 29.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ