Kovesi, despre dosarul Belina: Nu ne alegem dosarele! În ultimii ani am tot anchetat miniștrii

| 25 sep, 11:27

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Koveși a declarat la Europa FM că nu este o noutate pentru DNA să ancheteze miniștrii, referindu-e la Dosarul Belina, care le privește pe vicepremierul Shevil Shhaideh și ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb.

UPDATE. „DNA își face treaba. Dosarul e într-o etapă intermediară. Persoanele cercetate în dosar au dreptul să aducă probe în favoarea lor. În ultimii ani am tot anchetat miniștrii. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat miniștri.

Însă, s-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci în luna mai 2017. In 4-5 luni, am făcut primele acte și cercetări.

Au mai apărut informații în presă în 2014. Noi ne putem sesiza din presă. Dar nu însemană neapărat că ce scrie în presă e și adevărat. Dar noi putem să verificăm.

 

"Noi nu urmărim hotărârile de guvern", a mai declarat Kovesi despre afacerea Belina.

"Ce se întâmplă în spaţiul public nu are nicio legătura cu ce face DNA. N-ar mai trebui să facem niciun dosar. Nu putem să trăim într-o teorie a conspiraţiei, audiezi martori care pot să-ţi dea indicii noi, chestiuni tehnice, lucruri pe care nu întotdeauna le putem controla. 10.000 de dosare cu 120 de procurori. 80 de dosare în lucru - 1 sau 2 poliţişti. Domnul Ponta a fost audiat în două dosare diferite. Nu am precizat exact când am deshis dosarul", a declarat Kovesi la Europa FM.

 

----------

 

 

"Au fost peste 130 de controale. S-a spus că DNA n-a fost controlat. Este fals", a precizat Laura Codruța Kovesi într-un interviu pentru EuropaFM.

Șefa DNA a explicat că aceste controale au venit la DNA întrucât "au fost foarte multe reclamații" legate de actvitatea unor procurori ai DNA, inclusiv împotriva ei, ca șefă a DNA.

Tag-uri: kovesi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ