Kovesi: S-au plătit sume enorme de bani pentru hărţuirea procurorilor DNA

| 05 oct, 15:16

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, afirmă că, în ultima perioadă, au fost multe atacuri "foarte agresive" asupra DNA din partea persoanelor cercetate şi că s-au plătit 'sume enorme de bani' pentru hărţuirea procurorilor.

"Sunt atacuri foarte agresive, în ultima perioadă de timp, asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Pot să vă spun că aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie destul de agresivă pentru decredibilizarea activităţii DNA. De altfel, s-au şi plătit sume enorme de bani şi comisioane de succes pentru hărţuirea procurorilor DNA şi pentru campania de denigrare a instituţiei. (...) Atacurile din ultima perioadă, făcute doar de inculpaţii pe care îi cercetăm sau de persoane cercetate în alte dosare, dovedesc acest lucru", a declarat Kovesi, miercuri, la CSM, întrebată cu privire la recentele afirmaţii ale fostului premier Victor Ponta potrivit cărora şefa DNA ar fi fost la o cramă deţinută de Sebastian Ghiţă. 

Cât priveşte prezenţa ei la CSM, Kovesi a spus că a venit pentru a susţine un procuror DNA cercetat disciplinar. 

"Am venit să îmi susţin colega, aşa cum am făcut şi data trecută. Sper ca CSM să ia o decizie corectă. Acest dosar disciplinar a fost deschis ca urmare a faptului că un procuror din DNA a îndrăznit să verifice modul în care un serviciu de informaţii a folosit banii statului, au fost investigaţi şi sunt investigaţi doi foşti miniştri de Interne, doi foşti şefi ai unui serviciu de informaţii şi mai mulţi ofiţeri de informaţii. Cred că astfel de anchete ar trebui încurajate şi aştept să văd verdictul pe care CSM îl va da în această acţiune disciplinară", a mai spus şefa DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ