La cât este evaluată compania RCS-RDS de către şeful Mediafax Group

| 13 feb, 2014

Este posibil ca Teszari si restul actionarilor RCS-RDS sa vanda cu 1 miliard daca acest miliard e cash out pentru ei si cumparatorul isi asuma datoriile care sunt de +800 milioane euro. Pentru ca valoarea RCS-RDS este mai mare de 1 miliard euro, este spre 2 miliarde euro, scrie Orlondo Nicoară, director general al Mediafax Group, pe blogul personal.

Orlando Nicoară întăreşte afirmaţia sa amintind despre o tranzacţie reper, care a implicat o companie de cablu oarecum similară, dar mai mică, din Serbia.

"Trecand peste clasicele capitalizare pe bursa, multiplu de venituri/ebitda, valoarea unei companii mai e data si de tranzactiile similare facute in domeniu, in piete din regiune. In cazul nostru, ultima tranzactie “prin zona” a fost cumpararea de catre KKR – atentie, fond de investitii, deci ei au cumparat ca sa creasca si sa vanda unui strategic in 3-5 ani – a celui mai mare cablist din Serbia, SBB. Cand? Octombrie anul trecut. Cati clienti are SBB? 1.5 milioane, Serbia + alte tari din fosta Yugoslavie. Care a fost suma platita? 1 miliard euro.

Acum, luati RCS-RDS, luati pietele pe care activeaza, luati clientii pe fiecare piata si faceti regula de trei simpla cu valoarea tranzactie din Serbia si veti afla valoarea RCS-RDS. De fapt luati doar piata din .ro unde au +3 milioane clienti si sunt lideri de piata, ignorati Ungaria si Cehia, analizati doar pe .ro. Cat va da?", conchide Orlando Nicoară.

Succinta analiză despre evaluarea companiei RCS-RDS a pornit de la afirmaţia jurnalistului Moise Guran, care a declarat că Digi 24 ca si Digiworld si Digisport a fost inventat ca sa poata face un pachet mai bun la un eventual exit. "Pe cati bani? nu stiu, zic, dar la ce credite are compania sub un miliard de euro nu ar fi profitabil sa-l dea".

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ