Laboratorul UNILAB, controlat de patronul Hexi Pharma, primea 128.000 de lei direct de la stat

| 11 mai, 10:30

Dacian Cioloş aşteaptă, astăzi, primele rezultate ale testelor efectuate pentru stabilirea concentraţiei pe care o au dezinfectanţii companiei Hexi Pharma. Analizele sunt făcute de ICECHIM, un institut care a fost uitat însă de autorităţi ani de zile aşa că nici măcar nu are acreditare. Asta în timp ce laboratorul controlat de Dan Condrea, Unilab, a primit chiar la finele anului trecut bani direct din bugetul statului.

În noiembrie 2015, adică la doar câteva zile după ce răniţii de la Colectiv dădeau piept cu infecţiile din spitale, laboratorul UNILAB, controlat de patronul Hexi Pharma, primea direct de la bugetul statului, 128.000 de lei.

Bani pentru aparatură, dar şi pentru trei autoturisme, scrie Cătălin Tolontan. Iar Unilab a câștigat finanțarea cu maximul posibil, 100 de puncte.

Între timp zece ani de zile, laboratorul statului, ICECHIM, a fost total uitat de autorităţi. Însă acum premierul Cioloş se bazează chiar pe analizele chimiştilor de aici. Şi a anunţat că îşi va asuma rezultatele, chiar dacă laboratorul nu are acreditare.

Potrivit premierului Dacian Cioloş, totodată ministru interimar al Sănătăţii, în zilele următoare, se vor preleva probe de la celelalte firme producătoare care livrează soluţii dezinfectante în spitalele din România.

"Cred că e timpul să pornim de la premisa bunei credințe. Întinderea poveștii este mult prea mare, riscul la care sunt supuși pacienții este profund. Cred că nimeni nu vrea, nimeni nu își mai permite o mușamalizare. Există chei de control, noi avem propriile analize, de aceea nu am publicat tot, pentru că voiam să fim siguri că nu încearcă cineva mușamalizarea", a intervenit Cătălin Tolontan.

"Eu am încredere atât în rețele pe care Hexi Pharma ni le-a dat, cât și în prima analiză, cele două se potrivesc ca două picături de apă, diluarea a ieșit aproape la fel în analiza de la Incechim. Fără discuție că un anunț din partea Guvernului are o cu totul o altă calitate decât un articol. Este absolut benefic că premierul a reușit să facă ceea ce nu a reușit ministrul Sănătății, care a rămas un om de sistem. Iată că se putea face o analiză de concentrație, s-ar fi putut face ceva", a adăugat jurnalistul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ