Blaga: Principalul obiectiv al PDL este revenirea la guvernare în 2016

| 31 mar, 2014

Principalul obiectiv al PDL este revenirea la guvernare în 2016, a spus duminică liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, în discursul ţinut la Sala Palatului, cu prilejul lansării candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare.

'Pe 8 februarie, 15.000 de pedelişti optimişti, mândri de trecutul lor, au transmis Puterii useliste de atunci că există alternativă la acea guvernare păcătoasă şi nenorocită, iar alternativa este PDL-ul. Spuneam tot atunci că nu poate să reziste acea guvernare mincinoasă născută din ură şi hrănită din minciuni şi am avut dreptate.(...) Spuneam tot atunci că nu există un partid bun şi unul rău în USL, că şi PNL, şi PSD, că şi Ponta, şi Antonescu sunt la fel de vinovaţi pentru guvernare. Nu s-au rupt pe principii, nu s-au rupt că nu au putut să-şi promoveze proiecte (...) s-au rupt pentru că s-au bătut pentru scaune şi pentru putere şi pentru bani. (...) Şi din nou am avut dreptate pentru că şi Ponta, şi Antonescu vin şi spun că nu regretă nimic', a afirmat Vasile Blaga, care a reamintit şi că la mitingul democrat-liberal din Transilvania de săptămâna trecută '25.000 de pedelişti au spus că de la Cluj începe schimbarea României'.

'De la Cluj, din Piaţa Lucian Blaga, a început drumul nostru pentru recâştigarea guvernării. Acesta este obiectivul asumat de mine la Convenţia Naţională, acesta este obiectivul conducerii partidului, acesta este obiectivul fiecăruia dintre dumneavoastră: revenirea la guvernare după următoarele alegeri generale. Acest drum nu este uşor. Va trebui să performăm şi vom performa la alegerile europarlamentare şi va trebui să performăm şi vom câştiga alegerile prezidenţiale pentru că avem, de departe, cel mai bun candidat de pe dreapta, altul nu poate fi inventat, Cătălin Predoiu', a declarat preşedintele PDL. 

Vasile Blaga a adăugat că un alt motiv pentru care este sigur că PDL va câştiga la scrutinul europarlamentar şi la prezidenţiale ţine de experienţa multora dintre membrii săi şi i-a dat ca exemplu pe miniştrii care au contribuit decisiv la integrarea României în Uniunea Europeană - Gheorghe Flutur, Monica Macovei, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, adăugându-se 'cu modestie' şi pe sine. 

'Miza schimbării în România o reprezintă, în concepţia PDL, Europa în fiecare casă. Europa în fiecare casă înseamnă că românii, România, să ne bucurăm de avantajele calităţii de membru al UE. Europa în fiecare casă înseamnă că fiecare român trebuie să se bucure de bunăstare pentru că este cetăţean al unei ţări membru al UE. Înseamnă ca fiecare român să fie respectat de guvernul lui, aşa cum fiecare cetăţean german este respectat de guvernul lui. Europa în fiecare casă înseamnă că suntem egali în Europa şi egali cu Europa', a afirmat Blaga.

El şi-a exprimat convingerea că şi, după 25 mai, PDL va continua să rămână cel mai puternic partid membru în cadrul Partidului Popular European.

Vasile Blaga i-a criticat pe cei aflaţi pe primele locuri pe listele PSD şi PNL, menţionându-le pe Corina Creţu şi Norica Nicolai şi reamintind declaraţiile 'antieuropene' ale acestora.
'Pe listele noastre de candidaţi nu veţi găsi, mai ales în fruntea lor antieuropeni, cum sunt în fruntea listelor PSD-ului şi PNL-ului. (...) Avem de departe cea mai puternică şi competentă listă de europarlamentari. Putem merge cu fruntea sus pentru că ai noştri au muncit în Europa mai mult decât dublu, faţă de ceilalţi, toţi reprezentanţii celorlalte partide la un loc', a susţinut preşedintele PDL.
Blaga a spus că, după 25 mai, şi el îşi doreşte unificarea dreptei, dar în jurul PDL.

Democrat-liberalii reuniţi la Sala Palatului au ţinut un moment de reculegere în memoria militarului român care şi-a pierdut viaţa duminică în Afganistan.

Discursul preşedintelui PDL a fost cel care a încheiat evenimentul de lansare a candidaţilor democrat-liberali la europarlamentare. Cei peste 5.500 de democrat-liberali prezenţi care au cântat alături de cei de pe scenă, candidaţi la europarlamentare şi membri ai conducerii PDL, imnul formaţiunii 'Verde înrourat'.

Tag-uri: pdl, Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ