Le Monde apreciază Muzeul Țăranului Român

| 16 aug, 2013

Publicația franceză Le Monde a dedicat miercuri un întreg articol laudativ Muzeului Țăranului Român din București, autorul vorbind chiar din titlu despre „irezistibila atracție poetică” a acestui loc.

În afara aprecierilor personale, ziaristul publicației Le Monde pune laolaltă aspecte din istoria muzeului și mai multe opinii din partea experților români și francezi deopotrivă. Materialul trece în revistă inclusiv stima afișată de către istoricul de artă francez Jean-Francois Chevrier pentru Muzeul Țăranului Român, cel care, în octombrie 2012, a plasat acest loc în panteonul reușitelor muzeografice, alături de muzee din Verona și Sao Paulo.

Jean-Jacques Larrochelle, autorul articolului, laudă în același timp faptul că „oricine, de oriunde, poate fi spectator” al muzeului, prin intermediul turului virtual „impecabil” pus la dispoziție pe website-ul oficial. Pentru cei interesați, turul se poate începe de aici și este gratis. Dacă aveți un moment liber, nu ezitați, pentru că merită.

Muzeul Țăranului Român nu este străin de astfel de aprecieri, distincția „European Museum of the Year Award” (EMYA – trad. Muzeul european al anului) fiindu-i acordată în anul 1996, la doar 6 ani de la reînființare. A fost prima oară când premiul EMYA a fost acordat unui muzeu dintr-o țară din estul Europei.

Dar recunoașterea francezilor pentru muzeele din România nu se rezumă doar la MȚR. Luna trecută, Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF) a decernat distincţia sa Muzeului Colecţiilor de Artă – o secție a Muzeului Național de Artă al României (MNAR) – în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea Francofoniei în România.

Aceste aprecieri nu sunt singurele și cu siguranță vor mai veni și altele. Până atunci, însă, este important ca și noi să învățăm mai bine să prețuim propriul patrimoniu cultural reunit în muzeele din România.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 12:30
eiokopul
So phosphate, benzodiazepine comfort; metaphysical balance.
Azilimo Laadodum hgy.cmea.obiectiv.info.bjp.ri http://slkjfdf.net/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ