Liber la fotbal

| 20 iul, 2013

Ediţia cu numărul 96 a campionatului naţional de fotbal debutează în acest sfârşit de săptămână. O veste bună pentru bărbaţii aflaţi în vacanţă şi nu numai, plictisiţi de tenis sau ciclism.

Oricât am vrea să-l evităm, fotbalul ne atrage ca un magnet, iar în compania prietenilor, seara la o terasă, este antidotul perfect după o zi încărcată.

Competiția are două favorite certe: Steaua, campioana en-titre şi CFR Cluj, campioana de acum două sezoane. Steaua pleacă din pol-position, în ciuda prohodului cântat de gurile rele după arestarea lui Gigi Becali. După primele două partide, câştigate en passant, la scor de neprezentare, roş-albaştrii şi-au arătat argumentele pentru câştigarea unui nou trofeu. Lotul este în mare identic cu anul trecut, Raul Rusescu optând firesc pentru Sevilla. Slăbit de plecarea golgheterului, atacul pare a fi călcâiul lui Ahile, mai mult, Mihai Costea are probleme de comportament, iar italianul Piovaccari nu-şi găseşte busola. Coeziunea grupului, condiţia fizică cu o clasă peste celelalte echipe, mentalitatea de învingători sunt principalele armele ale Stelei.

De cealaltă parte, CFR Cluj a schimbat aproape un lot întreg în pauza de vară, în frunte cu antrenorul. Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că nu mai puţin de 19 jucători au părăsit capitala Transilvaniei, fiind aduşi la schimb alți 11. Scouterii clujeni au performat în trecut aducând în Gruia jucători care au plecat mai departe pe sume impresionante. Nu va fi o surpriză dacă Velayos, Brandao, Obiora, Djokovic, Tade, Ogbu Ckuka, sub îndrumarea lui Mircea Rednic, vor stârni interesul cluburilor potente din Europa.

Bătălia pentru Europa League va fi de asemenea captivantă. Pandurii, Petrolul, Astra, Vaslui şi Dinamo şi-au anunţat ca obiectiv plasarea pe un loc de UEFA sau câştigarea Cupei. Pauza competiţională a scos la lumină problemele financiare cu care se confruntă majoritatea cluburilor. Se mizează în continuare pe aceeaşi peticeală specific românească. Investiţiile sunt minime, conducătorii optând pentru jucători second hand sau liberi de contract. Aşa-zişi investitori mizează mai departe pe banii din drepturile tv şi din transferuri. Piaţa însă se restrânge dacă o parte din fonduri nu se întorce spre centrele de copii şi juniori.

Ediţia 2013 - 2014 va marca debutul pe prima scenă a fotbalului românesc a patru formaţii din provincie: FC Botoşani, Corona Braşov, Săgeata Năvodari şi ACS Poli Timişoara. Trebuie subliniat că şansele acestora să continue aici sunt infime. Liga a ales încă odată soluţia compromisului menţinând 18 echipe într-un campionat extrem de diluat, unde nivelarea valorilor se face în jos. Ar fi bine să mă înşel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ