Liberalii de caviar au șansa mielului de Paște

| 23 apr, 2013

Dacă nu se va rupe rapid USL, ce membru important și rațional al PNL, cu (sau chiar fără) acces la resursele publice, se va arunca, de dragul democrației interne, într-o aventură politică nebună?

Liberalii disidenți au pus-o și ei de-o mișcare. Care se cheamă inițiativă. Să nu se simtă singuri popularii portocalii scăpătați sub faldurile notarului public de succes Ioana Băsescu. La vedere, sub luminile generoase ale rampei, a erupt clasicul cuplu revoluționar și contestatar de la Sectorul 1, Andrei Chiliman – Vlad Moisescu. Mai la fereală, doar plutind ca un spectru de onorabilitate și ștaif, amenințat cu excluderea de către Crin Antonescu în cazul în care nu-și revine până la Paște, fostul premier de succes Călin Popescu Tăriceanu, odinioară simbol al rezistenței stoice antibăsiste.

După modelul cunoscut, oamenii au lansat, premergător așteptatei transformări în partid, o fundație apolitică de dreapta. Care să dezbată intelectual lucruri politice. Și la moșirea publică a căreia s-au arătat, în deplină transparență ideatică, întru susținerea unui liberalism sincer, care să nu cumva să consoneze cu Vocea Rusiei, marginalizații portocalii Toader Paleologu și Sever Voinescu-Cotoi, plus inepuizabilul țărănist Aurelian Pavelescu. N-a ratat momentul festiv nici fostul șef al SIE (și premier de-un anotimp) Mihai Răzvan Ungureanu. Parcă la pachet, întru continuarea liniei directoare, s-a prezentat și actualul șef al spionilor, autosuspendatul din PNL (și, totodată, exclusul) Teodor Meleșcanu. Mai lipsea Monica Macovei și, privind la televizor, ne-am fi simțit iar în mijlocul luptei forțelor democratice împotriva loviturii de stat.

Șansa imediată a măreței inițiative e cea a mielului de Paște. Dacă nu se va rupe rapid USL, ce membru important și rațional al PNL, cu (sau chiar fără) acces la resursele publice, se va arunca, de dragul democrației interne, într-o aventură politică nebună? Pentru ce-ar face-o? Dacă nu curge, pică. De bine, de rău, cu dictatorul lor actual pe scaun, liberalii au juma’ de țară sub talpă și pe (drept de) semnătură. Ceea ce, oricât de lucios ar fi blazonul Brătienilor, nu prea li s-a întâmplat în istoria politică recentă. Nici măcar niște mari disidenți ai PD-L, cât o părea el Vasile Blaga de lipsit de perspective politice, nu văd să se încoloneze în spatele vexaților liberali de caviar și voie bună. Fiindcă le lipsește impulsul factorului Elena Udrea. Iar faimoasa blondă prezidențială doar bagă nuiaua prin gardul din Modrogan, joacă pe greșeala adversarului ei intern și-l așteaptă degajată să-și rupă gâtul.

Fandoseala asta de televizor poate fi gonflată mediatic și politic numai dacă președintele PNL o va face. Dincolo de iritarea firească, o decizie de excludere-n bloc a unor liberali fără greutate-n economia jocului i-ar legitima pe aceștia, i-ar face atractivi și, cu nuanțele de rigoare, frecventabili. Adică ar coagula o alternativă...

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ