Lider sindical: Bani pentru creşteri salariale, din îngheţarea indemnizaţiilor aleşilor

| 11 apr, 08:51

Liderul Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, susţine că măsura de creştere a salariilor bugetarilor ar genera un efort de 600.000 lei în 2016, iar între sursele de finanţare ar fi îngheţarea indemnizaţiilor consilierilor locali şi parlamentarilor.

Liderul Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, precizează într-un comunicat de presă că problema salarizării unitare a fost discutată, la Vatra Dornei, de liderii Cartel Alfa din zona Moldovei, iar conform celor prezentate de preşedintele confederaţiei, Bogdan Hossu, care a participat în mod direct la negocieri, este vorba de suprapunerea primelor clase de salarizare, datorită creşterii salariului minim garantat în plată, fiind vorba de circa 30 clase la salariul de bază de 1.250 lei, care se vor diferenţia, probabil, la o diferenţă de aproximativ 10 lei între două clase succesive.

Această măsură ar urma să ducă la creşterea salariilor celor implicaţi până la 10%, iar efortul bugetar pentru anul 2016 va fi de aproximativ 600.000 lei.

Pădureţ mai arată că potrivit prezentării, această măsură se va lua printr-o ordonanţă de urgenţă care aplică modificările începând cu 1 august 2016 şi îngheaţă situaţia pentru un an.

El a explicat că în discuţiile informale cu ministrul Muncii au fost prezentate, verbal şi neconfirmate, sursele financiare pentru asigurarea acestei majorări ar fi îngheţarea indemnizaţiilor membrilor consiliilor locale şi membrilor consiliilor judeţene la valoarea actuală la salariul minim de 1.050 de lei, îngheţarea indemnizaţiilor membrilor Parlamentului la valoarea de acum, scăderea indemnizaţiilor de deplasare a parlamentarilor (de la 3% la 1%), dar şi scăderea indemnizaţiilor de deplasare la personalul din justiţie precum şi alte măsuri care nu au fost precizate.

Liderul sindical a mai menţionat că prin ordonanţa de urgenţă ar urma să se rezolve ceea ce ar fi cerut ministerele, în principal ministerele Sănătăţii şi Educaţiei, ca şi disfuncţionalităţi precizate în mod special.

Totodată, ordonanţa va prevede că persoanele cu aceeaşi funcţie şi condiţii, din aceeaşi unitate, vor fi egalizate la salariu, dar aceeaşi măsură nu se aplică şi între instituţii şi că se va face încadrarea corectă în funcţie de vechime.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a solicitat convocarea pentru marţi a Consiliului Naţional Tripartit-Dialog Social, înainte de şedinţa de Guvern de miercuri în care se va stabili, probabil, forma finală a ordonanţei de urgenţă ce va fi supusă dezbaterii publice deoarece nu era nimic concret stabilit şi mai mult, în discuţiile de până acum s-a precizat că ministrul Justiţiei doreşte eliminarea austerităţilor în justiţie, a mai arătat Pădureţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ