Liderul PSD Vaslui: Va fi destul de complicat să gestionăm un guvern minoritar

| 27 aug, 11:43

PSD ar trebui să iasă de la guvernare și să treacă în opoziție, pentru că va fi destul de complicat să gestioneze un guvern minoritar, spune liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

 

Print YM E-mail Mai mare|Mai mic Comentarii

Liderul PSD Vaslui: Va fi destul de complicat să gestionăm un guvern minoritar. Sunt mulți care cred că PSD trebuie să se retragă de la guvenare

de Redactia HotNews.ro

Marţi, 27 august 2019, 11:42 Actualitate | Esenţial

 

FacebookTwitterEmailMai multe...

 

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui

Foto: Agerpres

PSD ar trebui să iasă de la guvernare și să treacă în opoziție, pentru că va fi destul de complicat să gestioneze un guvern minoritar, spune liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

 

 

Liderul PSD Vaslui a afirmat, marți, la Digi 24, că varianta unui guvern minoritar nu este una fericită.

 

"Una dintre soluții, despre care eu nu cred că e fericită, este a aceea a unui guvern minoritar. Va fi destul de complicat să gestionăm un guvern minoritar. Sunt mulți dintre cei care cred că trebuie să ne retragem de la guvenare și să îi lăsăm pe cei care pot face acum majoritate să își asume guvernarea și vom vedea ce pot face într-un an de zile pentru susținătorii lor”, a declarat Dumitru Buzatu.

 

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat luni că partidul său va ieși de la guvernare pentru că nu poate cauționa în continuare măsuri precum Ordonanța de Urgență 114 sau construcții bugetare nefuncționale, el invocând un blocaj în coaliție atât la nivel local, cât și la nivel central.

 

Liderul ALDE a mai spus că parlamentarii partidului vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului anunțată de PNL. De asemenea, el și-a retras candidatura la prezidențiale și a anunțat o alianță electorală ALDE-Pro România pentru sprijinirea lui Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni.

 

După anunțul lui Tăriceanu, premierul Viorica Dăncilă a declarat că social-democrații au decis să rămână la guvernare și a catalogat acțiunile ALDE drept o decizie de neînțeles. "Pentru noi este o decizie de neînțeles din partea ALDE. Eu cred că domnul Tăriceanu știa cum e alcătuit guvernul atunci când a plecat cu PSD la guvernare. Dacă schimbam, venea cu un alt motiv și alt motiv. Cert este că ALDE a vrut să iasă de la guvernare și să se alăture Pro România. Vom încerca negocieri pentru a obține o majoritate în Parlment", a declarat Dăncilă.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ