Lista produselor care ajung cel mai des la coşurile de gunoi ale românilor

| 10 oct, 2013

Mâncărurile gătite şi produsele de panificaţie sunt alimentele care ajung de cele mai multe ori la gunoi pentru că românii estimează greşit cantitatea de alimente pe care o pot consuma la o masă sau pentru că fac cumpărături în exces, arată rezultatele unui studiu pe tema risipei de alimente realizat la nivel naţional de către reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPSR).

Astfel, preparatele gătite sunt alimentele cel mai des aruncate de către consumatorii din ţara noastră la gunoi (25%), acestea fiind urmate de pâine şi de alte produse de panificaţie (21%), de legume (19%) şi de fructe (16%), potrivit gândul.

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cadrul studiului susţin că aruncă lunar sub 10% din alimentele pe care le cumpără, în timp ce 22% dintre ele spun că sunt nevoite să arunce la gunoi până la 20% dintre cumpărături.

Aproape 60% dintre consumatori nu colectează selectiv deşeurile, în ciuda faptului că 92% dintre ei sunt interesaţi de acest subiect, potrivit rezultatelor studiului ANPCPPSR.

Românii vor, totodată, să primească de cele mai multe ori informaţii suplimentare de pe Internet sau de la posturile de televiziune despre cum să prevină risipa de alimente.

Ei cred, de asemenea, că prevenirea risipei de alimente poate fi realizată prin evaluarea corespunzătoare a necesarului de alimente (19%) şi prin întocmirea unei liste de cumpărături care să cuprindă alimentele necesare (14%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ