Ponta: Dacă preşedintele Băsescu va încălca deciziile Curţii Constituţionale va plăti

| 12 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat la Romania TV că şeful statului va plăti dacă va încălca o decizie a Curţii Constituţională. El a fost secondat în declaraţii de Liviu Dragnea şi Daniel Constantin.

Iata principalele declaratii:

Despre suspendarea presedintelui

Dragnea: Nu suntem pregatiti pentru a treia suspendare. Presedintele Basescu are un motiv clar sa faca campanie electorala partidului asta.

Ponta: Depinde ce spune Curtea Constitutionale. Nu vreau sa mai vad un presedinte in trening si tricou. Daca incalca deciziile CC atunci va plati.

Doamna Macovei va urla cat o vrea dar daca presedintele va incalca o decizie a CC nu il va mai sprijini nimeni.

Daniel Constantin: Ne uitam la Constitutie si daca presedintele a incalcat-o atunci nu putem tolera public incalcarea acesteia.

Despre Ucraina

Ponta: In weekend ne-am confruntat cu o situatie foarte grava, cu Rogozin. La ultimul CSAT, din 27 martie, presedintele a declarat ca nu se mai ocupa de siguranta nationala ci ca se va ocupa de campania PMP. Eu am luat decizia de a intrezice intrarea avionului lui Rogozin.

Cand ai o situatie de acest fel e nevoie de un raspuns institutional. Presedintele trebuia sa vina si sa spuna ca cetateanul Rogozin nu avea voie sa intra. Nu cu votca etc. Pozitia oficiala am prezentat-o eu. E un personaj inconstient, sa faci glume cu votca pe seama unui oficial al altui stat, oricare ar fi acesta. E inacceptabil sa raspunzi la felul acesta. Rogozin a fost provocator iar raspunsul a fost la fel.

In fata unui act provocator si sa dai raspunsul ca de carciuma e inacceptabil. Cred ca si Basescu a jignit poporul roman pentru ca a dat acel raspuns ca nu il intereseaza ce a zis Rogozin.

Daca ar fi un conflict armat, noi de la CSAT am lua deciziile cele mai bune pentru Romania in concordanta cu partenerii nostri din NATO. Presedintele s-a exclus.

Ceea ce a facut Rogozin a fost o provocare, sa vada cum reactioneaza Romania. Presedintele daca a raspuns trebuia sa nu vorbeasca despre votca.

Despre Republica Moldova

Romania trebuie sa sprijine Republica Moldova pentru a-si asigura drepturile sale suverane. Eu le-am zis ca ii ajutam cu tot ce putem, nu cum a zis Traian Basescu ca nu poate sa faca nimic. Eu cred ca putem face ceva: gazoductului, cartie pentru scoli, podul. Gazoductul pe partea noastra s-a terminat.

Despre vizita lui Biden in Romania

Nu exista un risc pentru escaladarea unui conflict militar. Nu recturam rezervisti. Prezenta in Romania a vicepresedintelui Biden e mai mult ca bine venite. Mesajul este: sunteti importanti pentru America, pentru NATO, suntem alaturi de voi. Asta inseamna un mesaj foarte clar ca nu se va intampla nimic in Romania.

Despre afacerea Nana

Dragnea: Constat ca terenurile alea s-au vandut singura. Nimeni nu stie cum s-au dat, nici prefectul, nici primarul. Cred ca a fost o premeditarea. Prin programele initiate de doamna Udrea, s-au dat bani pe criterii politice. Pentru Calarasi s-au dat bani putini, undeva la 2,5% din totalul regiunii. In mandatul ei, pentru judetul Dambovita, unde era Florin Popescu, in Prahova, unde era Roberta Anastase, sunt primele judete. Miliardele de lei noi s-au bagat prin diverse HG-uri direct pentru primarii.

Discutam de o alocare defectuasa a fondurilor la care sunt complici Udrea Blaga, Boc.

A fost un program prost si pagubos pentru Romania - parcuri la sate, in conditiile in care nu exista alimentare cu apa la sate. Sa aloci miliarde pentru un parculet in sat sunt bani aruncati degeaba. Un parc ca cel de la Nana poate fi facut de o primarie cu costuri foarte putine, nu trebuie alocari de miliarde de la Guvern.

Ponta:  Asta au facut in toate comunele. Au furat banii. Daca faci o cladire, se vede, dar la un parc? Daca vine ploaia, nu se mai vede. Nu a intrat nimeni in puscarie. Nimeni nu a facut puscarie pentru un miliard de la Hidroelectrica sau din afacerile lui Blejnar. Daca ma intrebati despre Nana, reprezinta doua lucruri: sfarsitul politic al lui Basescu, pentru ca acopera tot ce uraste un om la un politician (si-a folosit familia etc). La Calarasi se platesc cele mai mici pensii. Cu rata lunara se platesc 60 de pensii. Afacerea Nana reprezinta o ridicare a tensiunii in societate. Va ajunge sa raspunda penal. Terenurile acelea au fost retrocedate cu gandul de a ajunge la el.

Basescu raspunde violent la orice intrebare legata de Nana. A facut toate acestea din lacomie si din dispret pentru toti si ceilalti.

Constantin: La Nana, ia 160 de euro pe hectar subventie. Terenul de acolo este un teren de o calitate extraordinara.

Ponta: Cred ca Basescu s-a luat dupa Adrian Radulescu, un geniu al terenurilor.

Constantin: Din acel teren se poate scoate profit. Subventia este foarte buna, productia foarte buna. Daca exista si irigatii in zona atunci se poate ajunge la un profit de 800-900 de euro pe hectar.

Dragnea: E o hotie aici si imi asum ce spun. Ca sa produci pe terenul ala trebuie sa faci investitii in utilaje si tehnologie.

Constantin: E dat in arenda.

Dragnea: Daca e dat in arenda atunci nu ii ajunge sa plateasca rata.

Constantin: Exista si victime colaterale. Cel care lucra terenul inainte trebuia sa returneze subventia. Agentia de Plati n-a primit subventia. Cel de dinainte a venit cu avocati, a dat Agentia in judacata.

Despre Portul Constanta

Ponta: Basescu are pozitii economice atunci cand are un interes direct. La energia regenerabila el are un interes direct. Unele firme l-au sprijinit.

La Portul Constanta nu pot fi vandute terenurile. Daca scot pe bursa 15% din Portul atunci ai un manager care raspunde de afacerea de acolo. Basescu, cu fratele sau, e disperat ca atunci vor veni investitori privati corecti. Primaria Constanta nu va avea majoritatea, are 20% si va avea pana la 33%. Investitorii privati vor avea 33%. Acei investitori vor cere transparenta. Basescu nu vrea asta. Portul a fost vaca de muls timp de 25 de ani.

Am acord de la Comisia Europeana sa fac transparenta la Portul Constanta.

Despre motiunea de cenzura a PNL

Sa-i vezi de mana pe Antonescu cu Blaga si cu doamna Udrea e de plans. Udrea s-a desemnat singura sefa Opozitiei. Antonescu a plecat din tara. Blaga daca e in tara si-o taie.

Constantin: Domnul Antonescu cred ca e o persoana care a pierdut totul. A facut trei erori. Prima: a plecat din USL inainte de alegerile europarlamentare. Daca ramanea obtinea 20%. A pierdut tot electoratul USL. A doua: a plecat din USL si si-a atacat fostii parteneri. Nu mai e credibil. Mai are o singura sansa - sa se intoarca in USL.

Ponta: Si pe Udrea o ataca. Il trageam noi de maneca sa nu mai zica asa...

Constantin: Mai e un motiv. A jucat la doua capete. Nu poti da in Basescu si sa negociezi pe la spate. PNL risca sa piarda mult.

Ponta: Antonescu e dat la o parte, nu lasa locul lui Udrea.

Bugetul asta despre care vorbim acu e votat de liberali, facut de Chitoiu.

Basescu are un sistem de propaganda care l-a ajutat sa ramana la putere 9 ani si jumatate la putere. Antonescu nu are asa ceva. Daca Udrea spune ceva, apare imediat in presa basista. Noi ne batem cu ei. E ca la fotbal, sunt doua echipe. Nu poti veni si tu, a treia echipa. Ok, stai deoparte sau te dai deoparte.

Blaga nu musca.

Despre vot

Dragnea: Informatiile despre prezenta la vot sunt utilizate de toate state. Ei sunt speriati de ceea ce a facut Udrea la ministerul pe care il conduc, ca s-au risipit miliarde de lei, de euro, nu ca va candida Udrea.

Basescu este un mincinos cand vorbeste de fondurile europene. Guvernul Ponta a preluat un grad de absorbtie de 17%, iar noi l-am dus la 51%, cel mai inalt nivel.

In anii 2010-2012 s-au luat foarte multi bani ca urmare a unor HG, de genul parcuri ca la Nana, terenuri de fotbal in panta, cu vestiare unde nu poti intra.

La noi prioritatea zero este alimentarea cu apa. 60% din lucrari sunt executate. Un alt obiectiv: continuarea constructiilor scolilor.

Despre parlamentari

Ponta: Basescu si partidul domniei sale care au votat impotriva si in cazul Ritzi si a lui Pasat si-au schimbat parerea. Eu nu mi-am schimbat parerea. Fiecare parlamentar voteaza cum doreste. Probabil cei mai multi dintre ei vor vota pentru arestarea lui Florin Popescu. Poate incepe Florin Popescu pentru cine erau toti puii. Cine a fost seful campaniei lui Basescu in Dambovita? Popescu.

Constantin: N-am dimensiunea a 20 de tone de pui. Tot ce iese pe poarta fabricii este verificat din punct de vedere sanitar. Nu stiu despre destinatie.

Dragnea: Nu s-au facut transporturi de 3-4 tiruri cu pui fara acte?

Ponta: In Romania s-a facut evaziunea fiscala institutionalizata. Blejnar, Codrut Marta, fie-i tarana usoara.

Udrea i-a zis lui Razvan Ungureanu ca daca il schimba pe Blejnar il pica. A fost o retea de evaziune institutionalizata. Va dati seama cat de simpatic a fost Blejnar din moment ce prima hartie pe care a semnat-o Boc ca premier a fost numirea lui Blejnar la ANAF. Cand am ajuns eu la Palatul Victoria prima hartie a fost demiterea lui Blejnar.

Despre gratierea lui Becali

Ponta: Pe Gica Popescu l-as gratia in prima zi. Nu mi-am ascuns simpatia fata de Gica Popescu, fata lui Becali. Cred ca Becali a platit destul. Cred ca putem lua o decizie legata gratiere si amnistierii. Cei care au venit cu proiectul legii gratierii  au fost Fenechiu si Antonescu, intr-0 sedinta a USL.

Textul a fost lucrat de colegii de la Comisia Juridica, condusa de Scutaru, de la PNL.

Despre campanie

Avem un contract cadru cu firma domnului Tiriac pentru a merge cu avionul in campanie. Plateste partidul.

Am fost la Eurovision si m-am intalnit cu primul ministru al Danemarcei si cu alti premieri. E normal ca un semn de recunoastere a romanilor care ne reprezinta. La Madrid, la finala Simonei Halep, a fost Gabriela Szabo.

 

 

 

 

 

Tag-uri: basescu, Ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ