Liviu Dragnea: Actualul guvern a făcut plăţi de peste 1,4 miliarde de euro pe POR

| 12 mai, 2014

Peste 1,4 miliarde de euro au fost plătite de actualul guvern, în ultimii doi ani, în cadrul Programului Operaţional Regional, a declarat, luni seara, vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a menţionat, într-o emisiune la România TV, că sunt aproape o mie de contracte semnate în cadrul acestui program. 'Eu am făcut o comparaţie la mine, la Ministerul Dezvoltării, la ce am făcut eu pe fondurile europene. Pe POR s-au absorbit 656 milioane euro în şase ani. De la începutul guvernării Ponta vorbim însă de 1,426 miliarde euro, plăţi efectuate. Gradul de absorbţie la preluarea guvernării Ponta era 17%, iar acum s-a ajuns la 51%. Traian Băsescu este mincinos. Numărul de contracte semnate de mine este de 991, care înseamnă aproape un miliard de euro. Ca şi comparaţie, ei aveau nivel de absorbţie de 10 milioane de euro pe lună, iar la noi este de 80 de milioane de euro pe lună', a declarat Liviu Dragnea. 

Vicepremierul Dragnea a adăugat că Guvernul a luat mai multe măsuri importante în domeniul gestionării fondurilor europene. 

'Cea mai mare problemă a beneficiarilor era că ei trebuia să facă plăţile înainte şi apoi să stea 3-6 luni până primesc banii de la UE. Am făcut un buffer din banii de la privatizări şi acum facem noi deconturile şi luăm apoi banii de la UE. Am scurtat procedurile cu până la 87 la sută', a precizat vicepremierul Liviu Dragnea. 

Acesta a concluzionat că priorităţile investiţionale în mediul rural sunt reţelele de apă şi canalizare, şcolile începute şi nefinalizate şi dispensarele medicale, acuzând faptul că precedenta guvernare a făcut investiţii, gen parcul de la Nana, prin care s-a făcut risipă de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ