Liviu Dragnea află marți în ce penitenciar îşi va ispăşi pedeapsa

| 18 iun, 08:03

Liviu Dragnea va afla marţi dacă rămâne sau nu încarcerat la Penitenciarul Rahova și după expirarea perioadei de carantină. Deşi termenul carantinei a expirat luni, comisia din penitenciar, care va evalua dosarul lui Dragnea, nu a lucrat în a doua zi de Rusalii, aşa că decizia va fi luată marţi. Fostul preşedinte PSD a solicitat să fie lăsat să-și ispășească pedeapsa în Bucureşti, astfel încât familia şi apropiaţii să-l poată vizita mai uşor.

Comisia Penitenciarului Rahova trebuie să se reunească marți pentru a decide unde își va ispăși Liviu Dragnea pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare, pronunțată în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Liviu Dragnea ar fi depus deja o cerere pentru a rămâne în continuare în regim de detenție la Penitenciarul Rahova, astfel încât familia și cei apropiați să-l poată vizita, dar decizia stă în mâna șefilor din Administrația penitenciarelor.

Liviu Dragnea va primi, cel mai probabil, un regim de detenţie închis pentru că pedepsa sa este mai mare de trei ani, a declarat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Comisia Penitenciarului Rahova ar putea decide ca acestă să rămână pe loc sau să fie transferat la Jilava, dar mai ales la Găeşti. Centrul de detenţie Găeşti este considerat ca fiind "unul curat, liniştit, cu condiţii decente", susţin sursele citate de Adevarul.

"Cu toate astea, spaţiul nu se mulează standardelor moderne de detenţie aşa că fostul lider al PSD va beneficia chiar şi acolo de o reducere finală cu 20% a pedepsei, conform recursului compensatoriu", a explicat Sorin Dumitraşcu.

În ultima vreme s-a speculat în presă că Liviu Dragnea ar putea să ajungă la penitenciarul Jilava sau la cel din Mehedinți. Potrivit unor surse, altă solicitare pe care Liviu Dragnea ar fi făcut-o ar fi aceea că își dorește să lucreze la popota penitenciarului, adică la cantină, la mâncare, sau la garaj.

Liviu Dragnea se află încarcerat în prezent la Penitenciarul Rahova, unde e încă în perioada de carantină, luni fiind cea de-a 21-a zi de carantină și ultima pentru fostul președinte al Partidului Social Democrat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 27 mai, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Completul de cinci judecători a menţinut pedeapsa aplicată de instanţa de fond.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ