Liviu Dragnea, cu smerenie: “Sper să nu fiu printre apostolii omorâţi”

| 20 mar, 12:25

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, afirmă că România este şi în prezent o ţară care funcţionează "după un sistem administrativ de tip comunist" şi că, deşi populaţia îşi doreşte descentralizarea, există "o mare rezistenţă" cu privire la acest proces din partea decidenţilor politici şi funcţionarilor publici din sistemul central, potrivit Agerpres.

"Există o mare rezistenţă în Bucureşti împotriva descentralizării. Nu vor să cedeze puterea de aici. Nu vor să lase puterea să vină la comunităţile locale. Nu vor, pur şi simplu. Este o boală, boala puterii probabil. Este ceva inimaginabil. Şi nu mă refer numai la decidenţii politici, ci şi la funcţionari. Este foarte greu să găseşti un funcţionar (...) pe care să îl faci să înţeleagă că este normal să descentralizăm decizia, aşa cum este în toate ţările civilizate. Ei zic: 'nu putem să dăm decizia şi finanţarea la autorităţile locale. Trebuie să rămână la noi, să decidem noi'. (...) Cum să ştie un funcţionar din Bucureşti mai bine de ce are nevoie Clujul, Sălajul sau Maramureşul? (...) Nu vor să lase decizia să se apropie de cetăţeni", a declarat, vineri, Liviu Dragnea, la lucrările atelierului 'Dezvoltare regională şi reformă administrativă' al PSD, organizat la Parlament.

Numarul doi din PSD a mai spus ca va merge inainte cu noul proiect de descentralizare si s-a autointitulat un 'apostol', el exprimându-și speranța ca va fi 'printre cei scapati'.

"O sa incepem din nou procesul (descentralizarii, n.red.). Din cate stiu eu, unii apostoli au fost omorati, altii au scapat, eu sper sa fiu printre cei scapati, care n-au fost omorâți", a declarat Liviu Dragnea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ