Liviu Dragnea, la ieşirea din penitenciar: ”A fost o perioadă de chin şi suferinţă şi de abuzuri!”

| 15 iul, 20:57

Fostul lider al PSD LIviu Dragnea a ieşit joi din penitenciar, în urma deciziei Tribunalului Giurgiu privind liberarea sa condiţionată. El a declarat că a fost o perioadă de chin şi suferinţă şi de abuzuri. Avocatul său, Flavia Teodosiu, a afirmat că eliberarea efectivă va avea loc după îndeplinirea formalităţilor.

Asociaţiile civice au reacţionat, joi, după ce Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea condpe iriţionată a lui Liviu Dragnea. ”Încă o zi ruşinoasă pentru Justiţia Română”, a transmis comunitate Corupţia ucide, precizând că ”este foarte posibil să-l caute cu Interpolul ca pe Udrea, Bica, Ghiţă, Mazăre”. ”Nu ne rămâne decât să sperăm că va mai vizita această puşcărie şi pentru alte dosare”, au afirmat, la rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei ”Evoluţie în instituţie”. Ambele organizaţii au fost implicate în protestele faţă de guvernarea PSD pe vremea când formaţiunea era condusă de Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea va fi eliberat din penitenciar, au decis, joi, magistraţii Tribunalului Giurgiu.
”În baza art. 425 indice 1 alin 7 pct. 1 lit, b Cd Procedură Penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în dosarul nr. 7901/302/2021. În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 2 lit. A Cod Procedură Penală, admite contestaţia formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu, împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, desfiinţează sentinţa penală nr. 1025 din 27.04.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în dosarul nr. 7901/302/2021 şi rejudecând, dispune: în baza art. 581 alin. (1) C.P.P rap la art. 59 Cod Penal 1969 şi art. 5 Cod Penal admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu. Dispune liberarea condiţionată petentului contestator Dragnea Nicolae Liviu cu aceleaşi date de identificare, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 71 din 27.05.2019 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 377 din 21.06.2018 pronunţată de ÎCCJ, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 142 din 27.05.2019 a ÎCCJ, completul de cinci judecători”, se arată în minuta Tribunalului Giurgiu.
Cheltuielile judiciare aferente acestui dosar rămân în sarcina statului.
Decizia este definitivă.
Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a afirmat că Dragnea spera la această decizie, iar eliberarea va veni efectiv după încheierea formalităţilor.
”Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate. Char sunt foarte  emoţionat pentru că am aşteptat acest moent de foarte mult tip. Acum o să mergem spre Bucureşti şi urmează să fie făcute toate...Mă bucur efectiv. Spera foarte tare să fie eliberat şi iată că există un Dumnezeu şi există oameni corecţi şi cinstiţi şi nişte judecători minunaţi”, a afimat Flavia Teodosiu, după anunţarea deciziei magistraţilor.
Aceasta a explicat că se va trimite minuta de la instanţă către penitenciar şi se vor îndeplini toate formalităţile.
”Depin de penitenciar şi de modul în care se grăbesc să îndeplinească formalităţile, a mai afirmat avocatul lui Liviu Dragna.
Flavia Teodosiu a adăugat că nu ştie deocamdată dacă Liviu Dragnea va mai avea restricţii.
”Iată că am găsit nişte judecători care astăzi au judecat după măsura legii”, a mai afirmat avocatul.
Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.
Tribunalulul Bucureşti a respins pe data de 27 mai, contestaţia lui Liviu Dragnea privind liberarea condiţionată, decizia fiind definitivă, stabilind că va putea depune o nouă cerere pe data de 27 august.
În 14 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de strămutare a procesului prin care Liviu Dragnea cere eliberarea condiţionată şi a stablit că instanţa care va judeca este Tribunalul Giurgiu.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ