Lovitură dură pentru Airbus! Emirates a anulat o comandă pentru 70 de avioane

| 11 iun, 2014

Constructorul aeronautic european Airbus a primit miercuri o lovitură dură după ce compania aeriană Emirates a anulat o comandă pentru 70 de avioane Airbus A350, transmite Reuters.

Bursa a reacţionat imediat, acţiunile Airbus înregistrând la deschidere o scădere de 3,14% până la 52,18 euro, în condiţiile în care indicele principal al bursei de la Paris, CAC 40, înregistra o scădere de 0,31%.

Într-un scurt comunicat de presă Airbus a precizat că după revizuirea necesităţilor sale, Emirates a decis să renunţe la avioanele Airbus A350 în favoarea avioanelor mai mari A380, din care a comandat deja un număr suplimentar de 50 de avioane cu ocazia salonului aeronautic de la Dubai din luna noiembrie a anului trecut.

În pofida anulării comenzii făcute de Emirates, Airbus şi-a exprimat încrederea în programul A350, în condiţiile în care are comenzi pentru 750 de exemplare din acest avion long-courrier care ar urma să intre în serviciu în cursul acestui an. 'Nu există niciun impact asupra programului în condiţiile în care livrările sunt programate să înceapă la sfârşitul deceniului', a declarat un purtător de cuvânt de la Airbus.

Pe lângă Airbus, decizia Emirates va afecta şi grupul britanic Rolls-Royce, singurul producător de motoare pentru A350, care a estimat că această anulare îi va afecta carnetul de comenzi cu 2,6 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde de euro).

Emirates a fost unul din primii cumpărători ai avionului A350, în anul 2007 înaintând o comandă pentru 50 de exemplare de avioane A350-900 şi alte 20 de exemplare A350-1000. La acea dată, preţul de catalog pentru cele 70 de avioane era de aproximativ 16 miliarde de dolari. În urma deciziei Emirates, carnetul de comenzi pentru A350 este de 742 de de avioane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ