Lucrările în construcții s-au redus cu 66,5% în ianuarie 2017 comparativ cu luna precedentă

| 15 mar, 09:42

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută cu 66,5% în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, pe fondul declinului lucrărilor de reparații capitale cu 88,2%, lucrărilor de întreținere și reparații curente cu 72,4% și al lucrărilor de construcții noi cu 57,6%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 79,9%, clădirile nerezidențiale cu 63,9% și la clădirile rezidențiale cu 16,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 5,1%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi cu 26,3%. Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 51,2%, respectiv cu 5,7%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu 108,3% și la clădirile nerezidențiale cu 1,7%. S-au înregistrat scăderi la construcțiile inginerești cu 8,3%.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 48,7% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,3%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 8,3%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 30% și la clădirile nerezidențiale cu 0,4%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 67,4%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 6,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 49,8% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 5,5%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 4,5%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 23,3% și la clădirile nerezidențiale cu 0,8%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 52%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ