Lucrările la aeroportul din Brașov ar putea fi blocate de o comunitate de castori

| 22 dec, 16:48

Construcția Aeroportului de la Ghimbav, Brașov, ar putea fi blocată din nou, după ce autoritățile de mediu au decis ca o zonă din perimetrul lui să fie declarată arie protejată pentru că acolo există o comunitate de castori, informează bizbrasov.ro.

Vicepreședintele CJ Brașov, Claudiu Coman, a declarat că atunci când a aflat despre această situație a crezut că este o glumă. În opinia sa, problemele de mediu nu ar trebui neglijate, dar nici nu trebuia să se afle despre această comunitate de castori la șapte ani de la începerea lucrărilor la aeroport, iar CJ Brașov să fie ultimul care află.

”Am transmis agenției pentru Protecția Mediului Brașov o adresă prin care le-am spus că nu suntem de acord ca respectiva zonă să fie declarată arie protejată. Sper ca această nouă problemă să nu aducă alte repercursiuni asupra investiției. Prima oară am crezut că este o glumă sau că nu am înțeles bine, ținând cont că era vorba despre o comunitate de castori. Eu zic ca întâi de toate să rezolvăm problemele legate de dezvoltarea acestui județ, investițiile care aduc bani și turiști și apoi să ne preocupăm de astfel de probleme. Nu zic să neglijăm probleme de mediu, dar nici nu cred că după șapte ani de la demararea lucrărilor de către CJ Brașov se află de această comunitate de castori, iar CJ Brașov este anunțat ultimul”, a susținut Coman.
Învecinarea cu o arie protejată ar însemna obținerea de noi acorduri și avize pentru ca lucrările să poată continua.

Aria protejată ar urma să fie la circa 600 de metri de gardul aeroportului și, potrivit lui Ciprian Băncilă, directorul Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Ministerul Mediului va da decizia finală.

”Noi am preluat punctele de vedere ale Consiliului Județean Brașov și Sistemului de Gospodărire a Apelor, care sunt împotriva acestei decizii, precum și punctele de vedere ale celor care o susțin. Am transmis documentele mai departe, la Ministerul Mediului, care trebuie să ia decizia finală. Și unii, și alții au partea lor de dreptate”, a susținut Băncilă.

Pentru ca lucrările la aeroport să continue, executivul județului va solicita Guvernului alocarea de fonduri din fondul de rezervă. Potrivit vicepreședintelui CJ, ar mai fi nevoie de două milioane de lei pentru avize și autorizații și de alte patru milioane de lei pentru investiții conexe la pârâul Besălcin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ