Lucruri FASCINANTE şi mai puţin ştiute despre RUŞI

| 04 aug, 2014

În contextul crizei din Ucraina, popularitatea preşedintelui Vladimir Putin a atins cote maxime în Rusia. Occidentalii se pot întreba cum de un personaj atât de controversat pe scena internaţională poate fi atât de iubit în ţara de baştină.

 

Business Insider a făcut nişte cercetări şi a scos la suprafaţă nişte statistici fascinante despre ruşi:

Un rus consumă în medie 15 litri de alcool pur pe an, mai mult decât media din America, de 9 litri. Consumul excesiv de alcool este cauza unei rate alarmantă a mortalităţii în rândul bărbaţilor ruşi.

56% dintre ruşi nu sunt satisfăcuţi de calitatea apei potabile. Potrivit unui clasament realizat de OECD, apa potabilă a ruşilor e de cea mai proastă calitate dintre cele 36 de naţiuni care au participat la studiu.

60% dintre ruşi consideră că ţara lor se îndreaptă într-o direcţie bună.

Tot 60% dintre ruşii de sex masculin fumează tutun.

63% din locuitorii Rusiei au declarat că starea lor de sănătate nu este în cea mai bună formă.

69% dintre locuitorii celei mai mari ţări europene consideră că SUA este una dintre cele cinci naţiuni cele mai ostile faţă de Rusia.

74% locuiesc în oraşe care sunt concentrate în zona de sud-vest. O mare parte din uriaşul stat este nepopulat.

76% dintre ruși cred că mass-media controlată de stat este de încredere atunci când caută informații cu privire la Ucraina.

Un procent de 83% dintre ruşi sunt de acord cu Vladimir Putin în calitate de preşedinte. Încrederea în Guvern este mai scăzută, de 64%.

94% din populaţia Rusiei, cu vârste cuprinse între 25 şi 64 au absolvit liceul, cel mai ridicat procent de promovare conform clasamentului realizat de Oragnizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică (OECD). 54% sunt absolvenţi de studii superioare, cu precizarea că studenţii proveniţi din Rusia obţin rezultate sub medie la testele internaţionale.

96% condamnă Guvernul SUA, pe când 94% dintre ruşi dezaprobă liderii Uniunii Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ