Ludovic Orban dă like doar proiectelor miniere care îi convin lui. Să moară Crin de ciudă

| 12 sep, 2013

Oare unde era deputatul liberal Ludovic Orban când ministrul Mediului dădea asigurări comisarului european pentru mediu, Janez Potcnik, că se va solicita Curții de Apel anularea a acordului de mediu eliberat de către Agenţia Regională de Mediu Timişoara pentru mina Certej?

Liberalul Ludovic Orban nu putea să rateze ocazia să mai facă o mică demonstrație de disidență față de Crin Antonescu. De această dată, Orban a făcut-o pe tema exploatărilor cu cianuri. După ce șeful său de partid și-a exprimat opinia și dezacordul cu privire la exploatarea de la Roșia Montană, distinsul deputat liberal s-a trezit comentând pe contrasens, sub pretextul unui atac la ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Ludovic Orban se declară îngrijorat că Plumb s-a putut afla printre inițiatorii proiectului de lege pentru Roșia Montană, în condițiile în care a împiedicat inclusiv pe căi legale o altă exploatare similară la Certej. Trecând peste detaliul interesant că Orban își permite să sugereze argumente în favoarea unor exploatări cu cianuri în contra declarațiilor politice ale liderului partidului din care face parte, treaba cu asemănările dintre cele două exploatări pur și simplu nu stă în picioare. Orban însă nu pare foarte interesat de detaliile cazului de la Certej, ci discută pe fondul problemei și încă din postura ciudată de avocat din oficiu al Deva Gold S.A, societatea interesată de aurul de la Certej.

Să facem un minim de efort și să reamintim cititorilor detaliile pe care deputatul liberal le omite. Ludovic Orban o ironizează pe Rovana Plumb pentru că a îndrăznit să atace în Justiție un aviz dat de un subaltern pe linie guvernamentală. Nu, serios, chiar suntem curioși, ce ar fi trebuit să facă ministrul în opinia deputaului liberal, după ce a constatat ilegalitatea? Că pe linie administrativă a cerut Comisie de Disciplină și cercetarea celor care, din partea Ministerului Mediului sau a Agenţiei Regionale de Mediu, au făcut parte din echipa care a condus la eliberarea unui acord de mediu ilegal. Oare unde era deputatul liberal Ludovic Orban când ministrul Mediului dădea asigurări comisarului european pentru mediu, Janez Potcnik, că se va solicita Curții de Apel anularea a acordului de mediu eliberat de către Agenţia Regională de Mediu Timişoara pentru mina Certej? Dacă Ludovic Orban avea nelămuriri sau altceva de comentat, atunci trebuia să o facă, în fața comisarului european Potcnik, nu când România era acuzată pe cazul Certej că nu respectă normele şi reglementările europene. Iar ca deputat, dacă are acuze politice sau de altă natură la adresa unui ministru al guvernului, are la dispoziție mecanismul clar și curajos al interpelării parlamentare, oarecum mai potrivit decât o postare iresponsabilă pe o rețea de socializare. Ori domnia sa nu-și asumă responsabilitatea politică pentru afirmațiile pe care le face și pentru simpatiile și înțelegerea față de exploatările prin cianurare, ori dorește cu tot dinadinsul să îl confundăm în cele ce vor urma cu un consilier prezidențial devenit celebru pentru jocul de glezne și controversele lansate pe aceeași rețea de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 sep, 2013
Deceneu
Individa asta a facut, de cand e ministru, tot ce se poate, si activ si pasiv, pentru devastarea mediului. E greu de crezut ca cineva poate sa urasca natura. Probabil ca e vorba doar de o indiferenta patologica, ia mita pentru unele semnaturi si acte normative si restul raului il face din inertie. Daca e sa ma refer la chestii mai recente, in urma cu mai putin de-o luna a venit cu proiect de OUG pentru distrugerea si mai facila a ariilor naturale protejate. Cu ocazia asta si-a aratat dispretul total fata de democratie, propunand guvernului adopatea actului cu doua zile inainte de-a se termina mimarea dezbaterii publice. Acum, cand o vedem in postura de avocat la RMGC, e cam clar ca graba nu era o intamplare. Cum Piatra Corbului de la Rosia Montana e rezervatie, avea nevoie de acea OUG ca sa o radieze, ca sa le diminueze problemele clientilor ei de la RMGC. Fix asta ii lipsea mediului inconjurator din Romania, un mic dictator la minister, care face tot ce se poate sa devasteze ce-a mai ramas neafectat de dezastre ecologice. Dar se pare ca si la Ponta ii e frica de ea, din moment ce, in loc sa-i ceara ei demisia, asa cum au cerut oamenii in strada si cum e imperios necesar, pentru cauza mediului, a gasit tapi ispasitori in trei secretari de stat liberali, ca probabil n-au nicio vina.
12 sep, 2013
cantautor
deoarece a facut "o postare iresponsabila"pe o retea de socializare si a atacat un ministru PSD,autoarea l-ar pedepsi rau pe Orban...
nu poate,asa ca-i dedica un articol.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ