Ludovic Orban, după episodul cu deținutul suspect de coronavirus dus în instanță: 'Dacă cineva a ştiut că ar putea fi suspect

| 05 mar, 21:13

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat că în cazul persoanei în arestat preventiv, "suspectă de coronavirus", adusă joi la Tribunalul Bucureşti la audieri, trebuie făcută o cercetare care să stabilească, dacă este cazul, responsabilii pentru o astfel de situaţie.

 

"Aici trebuie făcută o cercetare, nu trebuie să ne hazardăm să dăm verdicte până nu ştim despre ce este vorba. În momentul în care o persoană este suspectă de a fi infectată cu COVID, automat trebuie pusă în izolare şi, în mod evident, dacă prezintă simptome trebuie să se facă analizele să se vadă dacă există sau nu există virusul, asta e metodologia. Dacă cineva a ştiut că ar putea fi suspect, sigur că acea persoană este responsabilă, dar aici trebuie văzut dacă este sau nu este cazul. (...) Orice ştire legată de coronavirus se răspândeşte cu viteza fulgerului, foarte multe s-au dovedit a fi informaţii neadevărate şi trebuie tratată cu seriozitate şi responsabilitate", a declarat Ludovic Orban, întrebat ce măsuri se impun în cazul "suspectului de coronavirus" adus joi la audieri la Tribunalul Bucureşti, informează agerpres.ro.
Premierul interimar a răspuns întrebărilor presei la plecarea de la întrevederea pe care a avut-o la Ambasada Austriei cu reprezentanţi ai comunităţii austriece de afaceri din România.
O persoană arestată preventiv, care a declarat că ar fi suspectă de infectare cu coronavirus, a fost adusă în sala de judecată de la Tribunalul Bucureşti.
''Joi, am fost sesizaţi cu privire la împrejurarea că una dintre persoanele aflate în stare de arest preventiv transportată de la Penitenciarul Bucureşti-Rahova în sala de şedinţă, în faţa judecătorului, a declarat că este suspectă de infectare cu coronavirus. Faţă de această situaţie, s-a procedat la suspendarea şedinţelor de judecată ale Secţiei Penale, pentru dezinfectarea sălilor de şedinţă şi a zonelor în care a avut acces persoana respectivă, precum şi a spaţiilor aflate în imediata vecinătate a acestora'', a informat Tribunalul Bucureşti.
Persoana care a indicat situaţia de infectare cu coronavirus a fost preluată de escorta penitenciarului şi se află în investigaţii medicale, au mai menţionat reprezentanţii instanţei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ