LUDOVIC ORBAN: Îmi retrag candidatura pentru Primăria Capitalei

| 11 apr, 17:39

Liberalul Ludovic Orban a declarat luni că, în urma anchetării sale de către procurorii DNA, îşi va retrage candidatura de la alegerile pentru funcţia de primar al Capitalei şi că va demisiona din conducerea PNL, dar şi din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

"După cum bine ştiţi, PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, a susţinut permanent în toate ocaziile în Parlament şi alte situaţii solicitările formulate de DNA, de justiţie şi nu voi face nicio excepţie în acest caz. Atât timp cât a început urmărirea penală împotriva mea, atât timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candidatura de la funcţia de primar general din partea PNL", a afirmat Orban. 

El a spus că nu vrea să pericliteze şansa PNL de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei din cauza bănuielilor asupra sa legate de fapte de corupţie. 

"Anunţ în acelaşi timp, în acelaşi spirit de corectitudine şi de aplicare a principiilor pe care le-am susţinut de-a lungul carierei mele, şi faptul că îmi dau demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Nu mă suspend, nu mă autosuspend, ci pur şi simplu îmi dau demisia, pentru că nu vreau ca această anchetă să afecteze în vreun fel percepţia PNL. De asemenea, îmi voi da demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Toate aceste lucruri le anunţ acum public şi le voi materializa prin înscrisuri", a declarat liberalul. 

El a precizat că nu ştia când a venit la DNA toate detaliile din dosarul său. 

"Cariera nu s-a oprit aici. În mod evident, urmează toate procedurile - care sunt fireşti în astfel de cazuri - şi vom vedea în ce măsură voi continua", a adăugat Orban, punctând că se simte "afectat sufleteşte şi nedreptăţit", dar că nu pune la îndoială toate procedurile şi activitatea pe care o desfăşoară DNA în acest caz. 

Liberalul Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. 

DNA a anunţat luni că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Ludovic Orban. 

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale. 

"Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susţin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ