Ludovic Orban contestă controlul judiciar instituit de DNA

| 18 apr, 11:24

Liberalul Ludovic Orban a fost luni la DNA pentru a contesta controlul judiciar impus de procurori, el motivând că nu consideră că e o măsură necesară.

UPDATE "Vă anunţ că am contestat măsura controlului judiciar. Consider că e o măsură care nu e necesară, eu sunt un om care a respectat întotdeauna legea, am respectat întotdeauna procedurile în ceea ce priveşte derularea anchetei şi am fost tot timpul la dispoziţia organelor de cercetare penală pentru a aduce lumină în acest caz. Nu am de gând să părăsesc ţara, de fapt nu am de gând să fac nimic care era în restricţiile prevăzute în controlul judiciar, nu este motivată, ci este o restrângere a unor drepturi care, după părerea mea, nu este necesară în cazul meu", a declarat Orban la ieşire de la DNA. 

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

 

 

Liberalul Ludovic Orban s-a prezentat luni la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat.

"Sunt în cadrul dosarului cercetării pentru care s-a început urmărirea penală. (...) Voi colabora cu organele de anchetă şi voi contribui la aflarea adevărului", a declarat Orban, la intrarea în sediul DNA.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA săptămâna trecută, Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. 

DNA a anunţat că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Ludovic Orban. 

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale. 

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susţin procurorii.

Tag-uri: DNA, dosar, Ludovic Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ