Ludovic Orban: Nu voi fi deloc surprins dacă viitorul director al SRI propus de Iohannis va fi tot de la PSD

| 03 iul, 20:29


Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a afirmat că nu va fi deloc surprins dacă şeful statului Klaus Iohannis va numi un director al SRI tot de la PSD.

 

„Nu voi fi deloc surprins dacă viitorul director al SRI propus de Iohannis va fi tot de la PSD. Chiriaşul de la Cotroceni s-a dovedit a fi Calul troian al PSD. Aproape de finalul mandatelor sale, tentaculele caracatiţei PSD sufocă aproape toate instituţiile statului: Guvernul ( Marcel Ciolacu), Curtea Constituţională ( Marian Enache), Curtea de Conturi ( Mihai Busuioc), Autoritatea Electorală Permanentă ( Tony Greblă), Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii ( Valeriu Zgonea), Consiliul Naţional al Audiovizualului ( Monica Gubernat), Consiliul Legislativ ( Florin Iordache), Avocatul Poporului ( Renate Weber), SIE ( Gabriel Vlase), etc.”, a scris Ludovic Orban, luni pe Facebook, potrivit News.ro.
Liderul partidului Forţa Dreptei a adăugat că şi Nicolae Ciucă a început să se comporte ca şi cum ar fi fost pus preşedinte al PNL tot de către PSD.
„Am uitat de PNL, unde Ciucă se comportă ca şi cum ar fi fost pus preşedinte tot de PSD!”, a mai precizat Orban.
Reacţia vine după ce şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele.
El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.
Şeful statului a transmis, luni, că a luat act de retragerea din funcţie a directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, al cărui mandat a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei pe care a condus-o.
Preşedintele Iohannis a mai precizat că directorul Eduard Hellvig lasă, astfel, în urmă o instituţie reformată, pregătită structural pentru viitor, adaptabilă şi suplă în raport cu realităţi operaţionale în continuă schimbare. El a mai anunţat că în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate la conducerea Serviciului Român de Informaţii, a decis decorarea acestuia cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Comandor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ