Lui Antonescu îi e frică să își lanseze candidatura

| 26 aug, 2013

Crin Antonescu este conștient că PSD și Victor Ponta capătă avans în sondaje, iar cei pe care i-am amintit mai sus nu contenesc în a-i aduce aminte acest lucru în fiecare zi. Nu este exclus ca persoane din jurul său să-i atragă atenția asupra acestui aspect, asta deși Victor Ponta și PSD reiterează cu fiecare ocazie faptul că Antonescu va fi candidatul USL, iar premierul nu are nicio intenție vizibilă de a părăsi prea curând Guvernul.

Evenimentul care în urmă cu câteva săptămâni era anunțat ca fiind lansarea oficială a lui Crin Antonescu pentru prezidențiale, s-a transformat, peste noapte, într-o simplă întâlnire a USL, sau cel puțin a celor două partide mari care compun Uniunea, PSD și PNL.

Dintr-o lansare restrânsă la Sala Polivalentă din Constanța, cu 2500 de participanți, evenimentul de weekend-ul viitor a devenit o reuniune a grupurilor PSD și PNL din Parlament, întrunire a structurilor statutare de conducere ale celor două partide și prilej de a participa la acțiuni ale TNL și TSD. Să fie oare Crin Antonescu nesigur pe susținerea PSD pentru alegerile prezidențiale de la anul, și de aceea s-a răzgândit?

Dacă ne uităm peste declarațiile recente ale tot mai multor formatori de opinie, majoritatea simpatizanți ai președintelui Traian Băsescu, dar și peste cele ale lui Vasile Dâncu, care afirmă că liderii PSD nu vor accepta ca social-democrații să nu aibă candidat propriu la prezidențiale, am putea înțelege de ce Antonescu s-a speriat. Probabil este nesigur pe susținerea lui Victor Ponta și a partidului pe care acesta îl conduce, și nu dorește să se facă de râs lansându-și cu fast candidatura cu un an înainte de alegeri, pentru ca mai apoi aceasta să îi fie restrasă. Ar fi mai ceva ca Geoană, care măcar a apucat să își vadă numele pe buletinele de vot din turul 2.

Crin Antonescu este conștient că PSD și Victor Ponta capătă avans în sondaje, iar cei pe care i-am amintit mai sus nu contenesc în a-i aduce aminte acest lucru în fiecare zi. Nu este exclus ca persoane din jurul său să-i atragă atenția asupra acestui aspect, asta deși Victor Ponta și PSD reiterează cu fiecare ocazie faptul că Antonescu va fi candidatul USL, iar premierul nu are nicio intenție vizibilă de a părăsi prea curând Palatul Victoria. Cel mai bun exemplu este Roșca Stănescu, pe care de altfel Antonescu l-a eliminat din cercul său restrâns pentru că obișnuia să „otrăvească fântânile” PNL.

Concediul prelungit al lui Crin Antonescu a făcut ca acesta să fie deconectat de la realitățile politice cotidiene, iar acum se află într-o poziție care îl dezavantajează. Profitând de lipsa sa, tot mai multe voci din PNL au început să îl contrazică, iar acest lucru contribuie la amplificarea sentimentului de nesiguranță. Pe lângă temerile că PSD nu îl va susține la anul, Antonescu își face acum griji și pentru susținerea propriului partid, al cărui control se pare că îl pierde.

Nu este pentru prima dată când liderul PNL este contestat de către colegii de partid. Încă avem memoria proaspătă a disidenţei lui Andrei Chiliman. Atunci acţiunile liderului PNL au cauzat desprinderea unei aşchii din trunchiul partidului, numită inspirat IRL.

Nu este exclus ca Antonescu să se teamă de expunere, fiind acuzat în ultima perioadă de lipsa unui program politic cu care să candideze. Discursul anti-Băsescu începe să fie învechit, iar pe deasupra, actualul președinte nu va mai candida la anul.

În fața acestor argumente, poate că Antonescu a decis că e mai bine să mai aștepte până când va fi cu adevărat pregătit.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 aug, 2013
vall
Sa mai astepte
pana cand si cei mai milogi lingai liberali ai natangului sef se vor lamuri ca seful e sonat . Antonescu e terminat. Daca ar avea ceva in cap, ar pleca singur, evitand inca o umilinta,cand va fi dat afara in suturi chiar de ai lui. Cum nu are, vom asista la circul zgomotos al alungarii neghiobului cat de curand.
27 aug, 2013
Vindecprostia
@vall
...basescu e terminat... cred ca asta ai vrut sa scrii. Daca nu asta ti-a fost intentia, atunci esti clar unul dintre pacientii mei. Iar nu ti-ai luat medicatia... Stii ca esti mai prost ca noaptea atunci cand nu bagi in gurita ce ti-am prescris. Ca sa nu mai aiurezi vezi rezultatele de la Congresul PNL de acum cateva luni. In afara de vreo 2-3 constipati (dintre care unul a fost deja dat afara) toti l-au sustinut pe Antonescu. El va candida la prezidentiale ,INDIFERENT daca va fi din partea USL, sau doar a PNL. Auzi si la prostanacul asta de Stan... parca a inceput campania electorala, ca sa-si lanseze candidatura... Doamne, mare-i gradina ta... si mult mai am de lucru...
27 aug, 2013
Administrator
Precizare
Pentru mai buna înţelegere a comentariilor postate la articole, precizăm că harnicii comentatori Impiegat, Obiectiv şi Cantautor transmit de la acelaşi IP, adică sunt una şi aceeaşi persoană.
27 aug, 2013
mihai
nu candideaza
crin nu candideaza, stie si el ca nu are nici o sansa. Dar o tine asa ca sa vina pe urma cu Johanis de la Sibiu candidat la presedentie. Altfel de ce ar fi acceptat Johanis inscrierea in PNL?, numai pt cai s-a propus aceasta canditatura.
27 aug, 2013
obiectiv
am avut o scurta discutie cu Antonescu.
mi-a zis ca este relativ pregatit...
nu l-am crezut...
mi-a mai zis ca esti de toata jena...
aici cred ca are dreptate...
27 aug, 2013
rad_de_prosti
prea prost ca sa mai rad de tine
ma papagale tu recitesti vreodata ce aberatii scrii ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ