Macovei a ajuns oaia neagră a PDL

| 21 sep, 2013

În urmă cu mai bine de un an, atunci când Traian Băsescu era ameninţat cu suspendarea, întreg PDL-ul l-a susţinut înaintea referendumului atât pe plan intern cât şi extern.

Una din cele mai ascuţite voci care urlau în afara ţării despre cum Ponta şi Antonescu atacă statul de drept din România îi aparţinea atunci Monicăi Macovei. Europarlamentarul democrat liberal a reprezentat una din cele mai redutabile arme din arsenalul partidului. Între timp partidul s-a dezis de preşedinte, lăsând-o pe Macovei într-o situaţie confuză.

Apoi a venit declaraţia aceluiaşi Traian Băsescu de la începutul luni septembrie, el afirmând că atât Elena Udrea cât şi Monica Macovei sunt pregătite să ocupe funcţia supremă în stat. Această declaraţie a dat naştere unei lupte între cele două graţii ale preşedintelui, în care Udrea i-a sugerat fostului procuror să candideze la următoarele europarlamentare ca independent. Mesajul transmis de fosta blondă de la Cotroceni a fost unul clar, de tipul “să nu-ţi imaginezi vreodată că partidul te va susţine în defavoarea mea”. Ironia este că relaţia Elenei Udrea cu actuala conducere a PDL nu una extrem de călduroasă, ea fiind motivul pentru care Băsescu s-a despărţit de Blaga.

Dar să revenim la doamna Macovei care a cerut duminică demisia lui Ioan Oltean, anchetat de DNA, din funcţiile de conducere pe care le ocupă în partid. "Funcţia de conducere pe care o ocupă Ioan Oltean îl obligă să pună interesele şi imaginea partidului pe primul loc" a declarat atunci europarlamentarul, mizând pe imaginea de busolă morală a partidului, de fost preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate.

De această dată, replica i-a fost dată de Vasile Blaga, liderul PDL afirmând că asemenea discuţii trebuie purtate în interiorul partidului şi nu prin intermediul presei. Blaga a mai adăugat că el respectă "cu stricteţe" regulile interne de funcţionare ale partidului, spre deosebire de Macovei. Să fie acesta semnul că partidul vrea să scape de ea ?

Monica Macovei a fost din momentul în care a intrat în PDL relativ independentă, manifestândui-şi loialitatea doar faţă de Cotroceni. De aici şi verva cu care îi făcea campanie lui Traian Băsescu în iulie 2012 prin capitalele occidentale, dar şi faptul că ea nu mai ocupă vreo funcţie importantă în partid, după despărţirea dintre Băsescu şi PDL.

Acum, doamna Macovei se află într-o situaţie extrem de defavorabilă, din moment ce nu a fost niciodată un om de partid în adevăratul sens al cuvântului. Mai mult, ținând cont că relaţia dintre sponsorul său politic şi PDL a dispărut, Macovei devine din ce în ce mai tare un intrus în PDL. Mai mult, se pare că nu are relaţii cordiale nici cu ce a mai rămas din aripa Udrea, aripă care teoretic este în opoziţie cu Blaga şi ai săi.

Anul trecut, Monica Macovei şi-a îndeplinit misiunea faţă de Traian Băsescu, nu faţă de partid. Acum, dintr-o figură emblematică, doamna Macovei a ajuns doar o palidă reflecţie a doamnei de fier a justiţiei româneşti de acum ceva vreme, un politician fără partid sau aliaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ