Maestrul Mircea Albulescu, la 80 de ani: Cine nu iubeşte ceea ce face, trăieşte degeaba

| 04 oct, 2014

Actorul Mircea Albulescu a fost sărbătorit sâmbătă, la împlinirea vârstei de 80 de ani, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I. L.Caragiale' (UNATC) din Bucureşti, maestrul subliniind cu această ocazie că acela care nu iubeşte ceea ce face trăieşte degeaba.

Evenimentul a debutat cu un colaj de secvenţe din filmografia maestrului, realizat de regizorul Laurenţiu Damian. 

Rectorul UNATC, Adrian Titieni, i-a înmânat marelui actor o diplomă de onoare. 'Daţi-ne voie ca, în numele Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică şi în numele Uniunii Cineaştilor din România, să vă oferim această simbolică preţuire, o diplomă, o plachetă. Împreună cu ea vă oferim şi mulţumirile noastre şi bucuria exprimată că la 80 de ani am reuşit să mijlocim o întâlnire între studenţi, profesori şi ... profesor. Mulţumim', a spus Adrian Titieni.

Maestrul Mircea Albulescu a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru emoţiile create şi le-a dorit să urce 'cu o treaptă mai sus' decât a ajuns el.

'Îmi iubesc îndeletnicirea. Cine nu iubeşte ceea ce face, trăieşte degeaba. Să vă dea Dumnezeu tuturor sănătate şi să vă urcaţi pe o treaptă mai sus, mult mai sus, decât am urcat eu', a spus Mircea Albulescu.

Rectorul UNATC, Adrian Titieni, a rememorat momentele când l-a întâlnit pentru prima dată pe Mircea Albulescu, în sălile universităţii. El i-a mulţumit maestrului pentru tot ce l-a învăţat.

'De profesorul Mircea Albulescu mă leagă o întâmplare care a însemnat enorm de mult din perspectivă profesională şi umană', a spus Adrian Titieni, povestind despre primul său rol oferit la finalul cursurilor. 'Nu pot să spun că a fost un succes fulminant, aş înfrumuseţa trecutul, dar realmente a fost unul dintre rolurile la care ţin şi care este, poate, de referinţă în cariera mea', a completat rectorul UNATC.

La eveniment a fost prezent şi unul dintre dascălii actorului Mircea Albulescu, profesorul de estetică, Ion Toboşaru.

'Îmi amintesc de prezenţa lui Mircea Albulescu. (...) Mircea a însemnat şi înseamnă astăzi existenţa exponenţială în materie de creaţie scenică. (...) Îi doresc statornică creaţie în continuare şi îi doresc statornică tinereţe spirituală', a spus Ion Toboşaru.

Alături de Mircea Albulescu s-au mai aflat colegi, parteneri de scenă şi foşti studenţi. Printre aceştia Laurenţiu Damian, Felix Alexa, Paul Chiribuţă, Bogdan Dumitrache, Luminiţa Erga, Manuela Cernat.

La final, toţi cei prezenţi la Sala Ileana Berlogea a UNATC i-au cântat maestrului 'La mulţi ani!.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ