MAFIA din Sănătate: Reţineri de amploare ale DIICOT

| 14 aug, 10:24

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO din Oradea, Cluj-Napoca şi Timişoara au făcut reţineri de amploare într-un dosar de fraudă cu reţele medicale.

Joi, 13 august 2015, au fost audiate 20 de persoane, în cadrul acţiunii care vizează destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. După audieri, 12 dintre cele 20 de persoane au fost reţinute şi vor di propuse pentru arestare preventivă.

Potrivit DIICOT, dintre cei reţinuţi, 6 sunt medici de familie, 4 sunt medici specialişti în cardiologie şi diabet pentru copii, iar o persoană este farmacistă.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente„ medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” ( TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", precizează DIICOT.

Prejudiciul stabilit la acest moment este în valoare de 700.000 euro, fiind eliberate aproximativ 14.000 de reţete fictive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ