Mai mulţi profesori de la Universitatea Maritimă suspectaţi de luare de mită

| 19 sep, 2013

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorilor constănţeni, au descins joi la sediul Universităţii Maritime Constanţa (UMC) pentru a face verificări în cazul unor profesori suspectaţi de luare de mită pentru fraudarea unor examene.

Prorectorul Universităţii , Cornel Panait, a declarat că ancheta derulată de ofiţerii anticorupţie în cadrul universităţii are la bază eventuale plângeri potrivit cărora ar fi fost fraudate examene prin acordarea de note mai mari în schimbul unor sume de bani şi s-ar fi permis susţinerea probelor prin substituire de persoane, conform Agerpres.

"Se anchetează o posibilă fraudă la acordarea unor note mai mari la nişte examene, coroborat cu acuzaţiile de dare-luare de mită şi substituire de persoane. Notele spun dânşii că s-ar fi luat fără ca studentul să ştie şi plătind la profesor. Substituire de persoane, adică au intrat alţi oameni decât cei care ar fi trebuit să fie examinaţi. Şi ei au făcut o lucrare bună, au plecat şi cu asta s-a terminat", a afirmat prorectorul Cornel Panait.

El a menţionat că echipa de control, formată din ofiţeri DGA şi procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a avut în vedere anumite materii, solicitând să discute cu dascălii care le predau.

"Nu ştiu cât de adevărate sau neadevărate sunt aceste acuzaţii. Ce ştim foarte clar este că există o listă de materii, nu de profesori, nu ştiu exact câte materii sunt, în jur de 13-14 materii, dar asta nu înseamnă că sunt tot atâţia profesori, pentru că unii dintre ei susţin două sau trei discipline. Cei care sunt suspicionaţi au fost chemaţi să prezinte documente. S-au ridicat cataloage de la secretariat, s-a ridicat electronic situaţia înregistrării notelor (...) şi s-au mai luat lucrările pe care studenţii le-au dat în momentul în care au fost examinaţi", a spus Cornel Panait.

Profesorii universitari care predau materiile de care sunt interesaţi anchetatorii au fost chemaţi de acasă pentru audieri.

Percheziţii au fost efectuate şi la domiciliile unui profesor şi trei studenţi ai universităţii constănţene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ