MAI: Polițiștii au sancționat toate cele șase societăți de deszăpezire care acționează în București

| 09 ian, 13:34

Poliția Capitalei a efectuat controale și a sancționat toate cele șase societăți comerciale aflate în contract cu Primăria Municipiului București și primăriile de sector, pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumurilor publice pe timp de iarnă, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

"La nivel național, polițiștii au amendat 23 de administratori de drumuri și operatori economici cu peste 100.000 de lei", a spus Dajbog, care a susținut sâmbătă o declarație de presă privind asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și gestionarea situațiilor de urgență din această săptămână.

Pe linie de siguranță rutieră, efectivele de poliție au acordat o atenție deosebită arterelor rutiere pe care s-au înregistrat valori semnificative de trafic ca urmare a numărului mare de români care s-au întors din minivacanța de Sărbători, cât și asigurării măsurilor preventive pe segmentele de drum pe care circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă.

În urma acestor acțiuni, 614 conducători auto au fost sancționați pentru că nu și-au echipat autovehiculele cu anvelope specifice sezonului rece.

"În conformitate cu dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, în zonele unde a nins abundent, Poliția Română a acționat inclusiv pentru monitorizarea modului în care administratorii de drumuri și operatorii economici au intervenit pentru deszăpezire", a declarat Monica Dajbog.

Pe tot parcursul sezonului rece se va continua controlul activității administratorilor și al societăților comerciale pe linia întreținerii drumurilor publice pe timp de ninsoare și polei. "Reamintim că în urma dispoziției ministrului Afacerilor Interne, fiecare Prefectură a afișat pe site-ul oficial contractele de deszăpezire încheiate pentru fiecare segment de drum din județ, incluzând informații despre operatorii economici care au contractat aceste servicii și valoarea contractelor", a precizat Dajbog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ