Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: România ne ajută din nou. De mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut

| 13 oct, 19:45

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, anunţă joi pe Facebook că România îi ajută din nou şi că de mâine ( vineri, nr) vor cumpăra electricitate de peste Prut, după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor ruseşti cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

 

”România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor ruseşti cu rachete, de la începutul acestei săptămâni”, scrie Maia Sandu pe Facebook.
Ea mulţumeşte României: ”Mulţumim, România! Apreciem acest ajutor prompt şi generos, într-un moment de mare încercare pentru noi”.
Preşedintele Republicii Moldova îi îndeamnă pe cetăţenii moldoveni să economisească energia.
”Îndemn cetăţenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică şi le mulţumesc celor care au răspuns deja apelului autorităţilor. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar şi pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta şi vom ieşi din ea mai puternici”, spune Maia Sandu.
Ministerul Energiei, Virgil Popescu a anunţat că a fost semnat joi un contract de furnizare a energiei - 100 MW între Hidroelectrica şi Energcom, compania desemnat de Guvernul Republicii Moldova în acest sens.
”Prin OUG 138/2022, care a fost adoptată ieri, am modificat OUG nr. 119/2022 astfel că «în situaţii excepţionale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranţei în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova”, a adăugat ministrul Energiei.

 

Tag-uri: Maia Sandu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ