Maia Sandu: Situația din regiune este cel mai periculos moment de la independența Republicii Moldova până acum

| 04 mai, 17:43

Situația tensionată din regiune este cel mai periculos moment din istoria Republicii Moldova de la independență încoace, a declarat președintele țării, Maia Sandu, într-un interviu pentru The Economist. Aceasta spune că, în prezent, cea mai mare amenințare la adresa Republicii Moldova o reprezintă cea militară, transmite tv8.md.

 

Maia Sandu s-a referit, în interviul pentru The Economist, la declarația unui general rus, care a spus că un control asupra sudului Ucrainei ar asigura o cale către Transnistria.
„Au fost niște declarații extrem de îngrijorătoare, după ce am văzut ce s-a întâmplat în Ucraina”, a declarat președintele Maia Sandu.
Șefa statului a vorbit și despre probabilitatea de aderare la NATO. Sandu consideră că acum acest lucru ar putea fi perceput drept o provocare.
„Încercăm să facem tot posibilul pentru a menține Republica Moldova în afara războiului. Neutralitatea nu asigură însă o protecție 100%”, a spus Maia Sandu.
Uniunea Europeană are „datoria” să susţină Republica Moldova, a spus miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cursul unei vizite la Chişinău. El a adăugat că Bruxelles-ul ia în considerare un sprijin militar suplimentar pentru autorităţile moldovene.

 

Tag-uri: Maia Sandu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ