UPDATE Maidanezii vor fi eutanasiaţi. ONG-urile protestează

| 10 sep, 2013

UPDATE Amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân, care prevede ca aceștia să fie eutanasiați dacă nu sunt revendicați în termen de 14 zile, a fost adoptată, astăzi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 266 voturi.

Cu toate acestea, documentul permite autorităților locale să amâne eutanasierea dacă au posibilitatea să întrețină câinii.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, după ce reprezentanţii PDL, PSD şi PNL şi-au exprimat susţinerea faţă de forma legii rezultată de la comisie.

În urmă cu câteva zile, consilierii generali din cadrul CGMB au adoptat, în secret, o lege care prevedea că maidanezii din Capitală pot fi eutanasiaţi, dacă nu sunt adoptaţi în termen de 7 zile. Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţei în care s-a votat organizarea referendumului cu privire la eutanasierea câinilor maidanezi. Ea a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor USL, întrucât consilierii PDL au ieşit din camera de şedinţă, iar cei de la PPDD s-au abţinut.

Iubitorii de câini vorbesc în Parlament despre un ”genocid”

Iubitorii de câini și membrii unor ONG-uri protestează în parcul Izvor împotriva eutanasierii maidanezilor. Unii dintre ei au reușit să intre în Parlament să asiste la votul din plen și și-au spus nemulțumirea, catalogând hotărârea parlamentarilor ca ”genocid”.

În timpul dezbaterilor din această dimineață, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a ţinut să precizeze că nu a fost depusă nicio cerere din partea vreunui ONG pentru a asista la şedinţa plenului. Zgonea a spus că a primit mai multe SMS-uri potrivit cărora reprezentanţi ai unor ONG-uri ar fi vrut să asiste la dezbaterile din plen asupra acestei legi, dar nu au depus nicio cerere în acest sens.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ