Maior s-a pozat cu Obama

| 18 sep, 11:24

Noul ambasador al României în SUA, George Maior, și-a prezentat joi, scrisorile de acreditare preşedintelui Barack Obama, la Casa Albă, anunță Ambasada României în SUA într-un comunicat.

Conform sursei citate, cu această ocazie, Maior a menționat importanța Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii pentru relațiile dintre cele două țări și relevanţa sa în planul stabilității și securității regionale.

"Parteneriatul Strategic este un pilon de bază pentru politica externă și de securitate a României. Sprijinul SUA a ajutat România pe drumul democratizării, al respectării drepturilor omului și statului de drept, făcând din țara noastră un model pentru țările din regiune", a precizat Maior, subliniind totodată că România reprezintă o insulă de stabilitate pentru flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

De asemenea, conform comunicatului citat, în mesajul transmis președintelui Barack Obama, George Maior a prezentat prioritățile mandatului, "cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securității, întărirea dimensiunii economice și a schimburilor comerciale, încurajarea investițiilor și a transferului de tehnologie, consolidarea securității energetice, precum și intensificarea cooperării în domeniul educației și inovației".

"România are un angajament ferm pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investițiilor americane și creșterea schimburilor comerciale", a apreciat Maior, citat în comunicat.

Totodată, potrivit Ambasadei României în SUA, cu ocazia ceremoniei, George Maior i-a vorbit președintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au românii față de Statele Unite, context care poate contribui substanțial la adâncirea relațiilor de parteneriat dintre cele două țări.

La ceremonia de la Casa Albă, George Maior a fost însoţit de soţia sa şi cei doi copii.

content-image

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ